Cannes 2012: Cele mai aşteptate vedete pe covorul roşu - GALERIE FOTO

Celebrând cinematografia internaţională, Festivalul de Film de la Cannes, care debutează miercuri, atrage în mod irezistibil pe covorul roşu din faţa Palais des Festivals et des Congrès o pleiadă de celebrităţi şi actori de renume, ca Marion Cotillard, Nicole Kidman şi Brad Pitt.

1263 afișări
Imaginea articolului Cannes 2012: Cele mai aşteptate vedete pe covorul roşu - GALERIE FOTO

Cannes 2012: Cele mai aşteptate vedete pe covorul roşu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pe Croazetă, staruri vor juriza alte staruri: alături de regizorul italian Nanni Moretti, preşedintele juriului, vor juriza competiţia oficială actorul scoţian Ewan McGregor, actriţa germană Diane Kruger şi creatorul de modă francez Jean-Paul Gaultier.

Ei vor alege câştigătorul Palme d'Or din cele 22 de filme din competiţie, între care se află şi "Paperboy", cu Nicole Kidman în distribuţie. Actriţa australiană va putea fi văzută la Cannes şi în filmul "Hemingway & Gellhorn" (proiectat în afara competiţiei), în care joacă alături de britanicul Clive Owen.

Brad Pitt va fi văzut în pelicula "Killing them softly", iar Marion Cotillard, supranumită "Angelina Jolie a Franţei" de publicaţia americană The Hollywood Reporter, va fi prezentă cu filmul "De rouille et d'os", în care joacă alături de belgianul Matthias Schoenaerts, un actor care ar putea deveni revelaţia ediţiei din acest an a festivalului.

Partenerii de viaţă ai celor două staruri, Angelina Jolie şi Guillaume Canet, ar putea fi şi ei prezenţi la Cannes, pentru a-şi sprijini "jumătăţile".

Eva Mendes va fi în competiţie cu "Holly Motors" şi ar putea fi însoţită pe covorul roşu de Ryan Gosling, iubitul ei şi revelaţia ediţiei precedente a festivalului, graţie rolului din "Drive", film recompensat cu premiul pentru regie în 2011.

Încă din seara de deschidere, "Moonrise Kingdom" ar putea crea un veritabil "ambuteiaj" de staruri, dacă actorii principali din distribuţie - Bill Murray, Edward Norton, Bruce Willis, Tilda Swinton şi Frances McDormand - vor alege să vină la Cannes.

Din tânăra gardă, iubiţii din saga cu vampiri "Twilight", Robert Pattinson şi Kristen Stewart, vor fi prezenţi cu filmele "Cosmopolis", respectiv "On the road". Adaptarea cinematografică a cărţii lui Jack Kerouac ar putea să o aducă la Cannes şi pe Kirsten Dunst, recompensată cu premiul pentru interpretare în 2011, pentru rolul din "Melancholia".

Şi americanul Zac Efron, aflat pe afişul peliculei "Paperboy" cu John Cusak şi Matthew McConaughey, ar putea face prima lui baie de mulţime la Cannes în acest an.

Actorul american Shia LaBeouf va veni la Cannes pentru a-şi prezenta primul său scurtmetraj, "HowardCantour.com", fiind prezent şi în competiţie cu "Lawless", alături de Jessica Chastain, actriţa care s-a remarcat şi în 2011 în "The Tree of Life", filmul care a primit Palme d'Or anul trecut.

Dintre starurile franceze se remarcă Bérénice Béjo - actriţa principală din "The Artist" - care va fi prezentatoarea principală a galelor de deschidere şi de închidere a festivalului, dar şi Charlotte Gainsbourg, care va reveni la Cannes cu pelicula "Confession d'un enfant du siècle", proiectată în secţiunea Un Certain Regard, în care joacă alături de rockerul britanic Pete Doherty.

Isabelle Huppert va fi prezentă cu două filme - "Amour" şi "In another Country" -, Juliette Binoche cu unul singur ("Cosmopolis"), iar Sandrine Bonnaire va prezenta la Cannes lungmetrajul ei de debut "J'enrage de son absence", cu William Hurt şi Alexandra Lamy în distribuţie. Sandrine Bonnaire va veni pe Croazetă însoţită de soţul ei Jean Dujardin, recompensat cu Oscar pentru prestaţia sa din "The Artist".

Actorul şi regizorul american Sean Penn va veni la Cannes pentru a organiza o gală de caritate cu scopul de a strânge fonduri pentru Haiti.

În plus, 35 de femei celebre care au fost imaginea brandului L'Oréal vor fi prezente în acest an la Cannes. Printre ele se numără nume sonore precum Jane Fonda, Aishwarya Rai, Inès de la Fressange, Leïla Bekhti, Eva Longoria, Andy MacDowell, Julianna Margulies, Gong Li.

Din rândul legendelor în viaţă, Robert De Niro - preşedintele juriului din 2011 - şi Roman Polanski vor prezenta în secţiunea Cannes Classics versiunile restaurate ale filmelor "A fost odată în America", respectiv "Tess", în prezenţa actriţei Nastassja Kinski.

Anul acesta, România este reprezentată în competiţia oficială de filmul "După dealuri", de Cristian Mungiu. Pelicula marchează revenirea regizorului român în competiţia oficială a Festivalului de la Cannes, la cinci ani după premiul Palme d'Or obţinut cu drama "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile".

Regizorul Paul Negoescu participă la ediţia de anul acesta a Festivalului de la Cannes, în secţiunea Semaine de la Critique (17 - 25 mai), cu filmul independent "Orizont".

De asemenea, proiectul "Nu mă atinge-mă", de Adina Pintilie, a fost selecţionat pentru Atelierul 2012 al secţiunii Cinéfondation de la Festivalul de Film de la Cannes, unde au fost alese 15 proiecte din 15 ţări, ale căror regizori vor participa la eveniment, între 18 şi 25 mai, în timp ce filmul de şcoală "Tabăra din Răzoare", în regia lui Cristi Iftime, a fost ales în secţiunea Cinéfondation.

Cea de-a 65-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes se desfăşoară în perioada 16 - 27 mai.

(Material realizat de Florin Badescu, florin.badescu@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici