Elon Musk dezvăluie detalii despre cipul care ar putea fi conectat la creierul uman: „Va putea vindeca depresia şi dependenţa”

  • Elon Musk susţine că dispozitivele Neuralink, conectate la un creier uman, ar putea vindeca depresia şi dependenţa. „E grozav, dar şi înfricoşător”, adaugă el.
  • Mai multe informaţii despre Neuralink vor fi dezvăluite pe 28 august, spune Musk.
  • Pe termen scurt, cipul Neuralink va fi utilizat pentru a trata boli ale creierului, cum ar fi Parkinson.
11869 afișări
Imaginea articolului Elon Musk dezvăluie detalii despre cipul care ar putea fi conectat la creierul uman: „Va putea vindeca depresia şi dependenţa”

Sursa FOTO: Hepta

Elon Musk a dezvăluit mai multe detalii despre misteriosul dispozitiv Neuralink pe care îl vrea conectat la un creier uman. CEO-ul companiilor Tesla şi SpaceX susţine că acest Cip ar putea vindeca depresia şi dependenţa, scrie Independent.co.uk. Mai multe informaţii despre Neuralink vor fi dezvăluite pe 28 august, a anunţat joi, Elon Musk, răspunzând pe Twitter la întrebările lui Pranay Pathole, programator.

”Va putea Neuralink să vindece depresia şi dependenţa? Ar fi grozav” a întrebat Pranay Pathole

”Desigur. Este minunat dar în acelasi timp înspăimântător. Tot ce am simţit până acum sau am crezut vreodată au fost semnale electrice. Universul timpuriu  a fost doar o supă de quarcuri şi leptoni. Cum a început o bucată foarte mică din univers să fie conştientă?” spune Musk.

Pe termen scurt, Neuralink va fi utilizat pentru a trata boli ale creierului, cum ar fi Parkinson, în timp ce ambiţiile pe termen lung ale tehnologiei sunt de a permite oamenilor să concureze cu inteligenţa artificială.

Un prototip a fost deja testat pe animale. În vara anului trecut, Musk a anunţat, că proiectul ar putea fi testat pentru prima dată pe oameni în acest an.

Neuralink a fost creat în 2016, iar până acum au fost dezvăluite puţine informaţii despre cum va funcţiona noua tehnologie.

După ce a primit mai mult de 158 de milioane de dolari pentru finanţare, Neuralink a anunţat într-o prezentare din 2019 că a dezvoltat un dispozitiv „asemănător maşinii de cusut” capabil să conecteze creierele direct la computere.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici