Extra protecţie pentru actori. Regizorii, încurajaţi să elimine scenele de sex pentru a-i proteja de Covid-19

  • Filmele ar putea arăta ca în anii 1930.
  • Regizorilor britanici li se recomandă să elimine scenele de sex pentru ca actorii să fie protejaţi de coronavirus
  • Cineaştii sunt încurajaţi să se gândească la alternative asemănătoare celor din Epoca de Aur a Hollywood-ului.
197 afișări
Imaginea articolului Extra protecţie pentru actori. Regizorii, încurajaţi să elimine scenele de sex pentru a-i proteja de Covid-19

Profimedia

Ai putea să nu mai vezi scene de sex în producţiile britanice care se filmează acum. Motivul este epidemia de coronavirus. Regizorilor britanici li se recomandă să taie scenele de sex din producţiile viitoare pentru a-i proteja pe actori de coronavirus, scrie The Guardian.
 
În loc de nuditate, vei vedea momente inspirate din producţii clasice din Epoca de Aur a Hollywood-ului, cum ar fi „Casablanca“ (1942). Aşa că, vei simţi că te întorci în timp, în anii 1930, când Codul Hays a interzis difuzarea sexului pe ecrane.
 
Sfatul vine din partea Directors UK, asociaţia profesională pentru regizorii de film din Marea Britanie care sugerează alternative creative pentru a evita scenele de sex cu interacţiune fizică, în timp ce este necesară distanţarea socială, reglementările venind cu scopul de a oferi actorilor un cadru sigur de muncă în pandemie.
 
Noua îndrumare sugerează că actorii „ar putea fi arătaţi în timp ce se dezbracă sau se îmbracă după actul în sine“ sau pe ecran ar putea fi difuzate imagini cu picioarele care „se mişcă sub aşternuturi“. Regizorii ar putea arăta, de asemenea, „închiderea uşii dormitorului, acţiunea care urmează lăsând loc imaginaţiei spectatorului“. O altă sugestie, în cazul în care scenele de sex sunt imperios necesare, este ca actorii să formeze un cuplu în viaţa reală.
 
Regizorul Jessica Hobbs, care a lucrat la următorul sezon „The Crown“, spune  că regizorii trebuie să gândească outside the box pentru o muncă în siguranţă în timpul pandemiei: „Cel puţin pentru următoarele luni, poate un an, trebuie să fim creativi în ceea ce priveşte modul în care abordăm intimitatea. Nu spunem «anulăm totul», ci spunem să ne uităm la produsul nostru şi să încercăm să îl facem în condiţii de siguranţă în actuala situaţie de criză“.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici