Galliano a fost dat afară de la propria companie

Designerul britanic John Galliano, care a provocat un imens scandal în martie prin declaraţiile antisemite făcute la adresa unor oameni la Paris, a fost dat afară de la propria sa companie de modă, în urma deciziei consiliului de administraţie, informează contactmusic.com.

157 afișări
Imaginea articolului Galliano a fost dat afară de la propria companie

Galliano a fost dat afară de la propria companie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Christian Dior, care deţine 91% din label-ul Galliano, a primit mai multe oferte de cumpărare a companiei din partea unor oameni de afaceri.

Echipa de creaţie a casei de modă lucrează în prezent la o nouă colecţie.

John Galliano a fost concediat pe 1 martie de conducerea casei Dior, al cărei director de creaţie era din 1997, în urma unui scandal în care creatorul a fost acuzat de declaraţii antisemite şi rasiste.

O mini-colecţie marca Galliano a fost prezentată pe 6 martie, într-o atmosferă intimă, la un hotel parizian. Cu câteva zile înainte de eveniment, designerul plecase din Paris, pentru a urma un tratament de dezintoxicare.

Adulat timp de 20 de ani, John Galliano a ajuns, în câteva zile, să fie privit ca un paria. Trei plângeri pentru injurii rasiale au fost depuse împotriva sa, în urma a două incidente diferite, iar o înregistrare video în care designerul, aparent beat, îşi exprimă admiraţia pentru Hitler a fost dată publicităţii.

Scandalul a început în seara zilei de 24 februarie, când John Galliano a fost arestat la Paris, după o altercaţie cu un cuplu, pe terasa unei cafenele din Marais, ce l-a acuzat de insulte cu caracter antisemit şi rasist. Potrivit cuplului, intervievat de postul de radio Europe 1, creatorul ar fi strigat: "Dirty jewish face, you should be dead" (un nenorocit de evreu, ar trebui să fii mort) şi "Fucking Asian bastard, I will kill you" (nenorocit de bastard asiatic, te voi omorî). John Galliano era în stare de ebrietate în momentul arestării.

Totodată, potrivit informaţiilor din cotidianul francez Le Parisien, o tânără a mers, pe 25 februarie, la comisariatul din arondismentul III Paris pentru a denunţa nişte comentarii cu caracter antisemit pe care le-ar fi făcut John Galliano în octombrie 2010. Acesta şi-ar fi bătut joc de aspectul ei fizic, înainte de a profera insulte antisemite la adresa ei.

Pe 28 februarie, tabloidul britanic The Sun a postat pe site-ul său oficial o înregistrare video realizată de un anonim într-o cafenea din Paris, în care John Galliano poate fi auzit spunând că îl "adoră pe Hitler". "Îl ador pe Hitler", spune John Galliano în limba engleză unor persoane aşezate într-o cafenea la o masă alăturată. "Oameni ca voi ar fi morţi (pe vremea lui Hitler, n.r.). Mamele voastre, taţii voştri ar fi toţi nişte nenorociţi de gazaţi", mai spune el în această înregistrare.

Galliano riscă o pedeapsă de şase luni de închisoare şi o amendă de 22.500 de euro.

Rupând tăcerea, acest "uriaş" al modei, aşa cum îl numeşte presa, şi-a prezentat scuzele în mod public pe 2 martie, dar a continuat "să nege complet acuzaţiile" ce i-au fost aduse.

Mai multe surse, inclusiv în cadrul casei Dior, susţin că designerul, intrat într-o "spirală a alcoolului", nu a mai venit la studiourile de creaţie de câteva luni. Pe lângă presiunea exercitată de fiecare nouă colecţie, creatorul de modă nu şi-a revenit complet după moartea lui Steven Robinson, prietenul şi principalul său colaborator timp de 20 de ani, decedat în 2007.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici