MEDICII LEGIŞTI: Whitney Houston a murit în cadă. Rezultatele autopsiei, peste câteva săptămâni

Medicii legişti americani au finalizat, duminică, autopsia cântăreţei Whitney Houston şi au confirmat informaţia potrivit căreia artista a fost descoperită decedată în cada din camera ei de hotel din Beverly Hills, însă cauza morţii va fi cunoscută abia după efectuarea unor teste toxicologice.

3606 afișări
Imaginea articolului MEDICII LEGIŞTI: Whitney Houston a murit în cadă. Rezultatele autopsiei, peste câteva săptămâni

MEDICII LEGIŞTI: Whitney Houston a murit în cadă. Rezultatele autopsiei, peste câteva săptămâni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ed Winter, directorul adjunct al Institutului de medicină legală din Los Angeles, a dezvăluit puţine informaţii într-o conferinţă de presă organizată duminică, precizând însă faptul că medicii nu au descoperit urme vizibile care să ateste producerea unor traume sau a unei crime.

El a refuzat să comenteze o serie de speculaţii apărute în presă, potrivit cărora Whitney Houston, în vârstă de 48 de ani, s-ar fi înecat în cada din camera ei de hotel, după ce ar fi consumat droguri şi alcool: "Nu voi face niciun comentariu despre medicamentele sau reţetele prescrise pe care le-am obţinut".

"Voi spune doar că a fost descoperită într-adevăr în cadă. Cred că cineva a scos-o din cadă şi apoi paramedicii au aplicat procedura de resuscitare cardiopulmonară", a precizat Ed Winter, citat de Reuters.

El a precizat, totodată, că testele toxicologice, care vor avea nevoie de şase sau chiar opt săptămâni pentru a fi finalizate, vor fi necesare pentru a determina factorul - dacă a existat vreunul, precum medicamente sau alcool - implicat în decesul cântăreţei.

Ed Winter a spus că acest caz va beneficia de un statut special în ceea ce priveşte securitatea informaţiilor, aşa cum s-a procedat în trecut în cazul deceselor altor vedete, pentru a împiedica divulgarea de informaţii către presă.

Conferinţa de presă susţinută de oficialul american a avut loc în timp ce gala premiilor Grammy debuta, la doar câţiva kilometri distanţă, la Staples Center din Los Angeles, unde rapperul şi actorul LL Cool J a adus un tribut legendarei cântăreţe americane, chiar la începutul evenimentului.

"Avem un deces în familia noastră muzicală. Mi se pare just să începem cu o rugăciune pentru o femeie pe care am iubit-o cu toţii, pentru sora noastră dispărută, Whitney Houston", a spus muzicianul american.

După rugăciunea rapperului LL Cool L, organizatorii galei au proiectat videoclipul piesei "I Will Always Love You" interpretată de Whitney Houston, ovaţionat la final, în picioare, de toţi spectatorii prezenţi la Grammy Awards.

Whitney Houston, care s-a bucurat de un succes uriaş pe scena muzicală internaţională şi a avut o carieră strălucitoare, umbrită în ultimii ani de abuzul de droguri, a murit sâmbătă după-amiază în camera ei de la etajul al patrulea al hotelului Beverly Hilton Hotel. Artista americană se afla acolo pentru pentru a participa la o petrecere organizată de producătorul muzical Clive Davis, mentorul său.

Unicul copil al cântăreţei, fiica ei Bobbi Kristina Brown, în vârstă de 18 ani, a fost transportată de paramedici până la Cedars-Sinai Medical Center, duminică, întrucât suferea de crize de anxietate, au raportat reprezentanţi ai poliţiei şi ai departamentului de pompieri din Beverly Hills.

Whitney Houston şi fiica sa Bobbi Kristina Brown

Purtătoarea de cuvânt a serviciului de pompieri din Los Angeles a refuzat să ofere alte informaţii despre starea de sănătate a fiicei cântăreţei, spunând doar că Bobbi Kristina Brown "era conştientă şi putea să vorbească" în momentul în care a fost transportată la spital.

Bobbi Kristina Brown, despre care site-ul TMZ.com afirmă că s-a înfuriat şi a ţipat la autorităţi, întrucât acestea nu i-au permis să intre în camera de hotel unde a fost găsit trupul neînsufleţit al mamei sale, a primit un tratament contra stresului la acea clinică şi apoi a fost externată, a declarat o sursă din anturajul familiei.

Potrivit CNN, fostul soţ al cântăreţei, rapperul Bobby Brown, şi-a anulat concertul din Nashville alături de fosta lui trupă New Edition, pentru a veni de urgenţă la Los Angeles şi a fi alături de fiica sa.

La sediul New Hope Baptist Church din Newark, New Jersey, oraşul natal al cântăreţei Whitney Houston, numeroşi fani s-au reunit, duminică, pentru a-i aduce un omagiu şi a participa la un serviciu religios care i-a fost dedicat artistei dispărute. Scrisori şi flori au fost depuse la intrarea în biserică, iar membrii congregaţiei se îmbrăţişau şi plângeau împreună. Printre personalităţile venite să aducă un ultim omagiu artistei americane s-a aflat şi reverendul Jesse Jackson, un cunoscut activist pentru drepturi civile în Statele Unite.

"Această veste năprasnică ne-a lăsat pe toţi traumatizaţi", a spus Jesse Jackson, care o cunoştea pe Whitney Houston încă din copilărie. De alfel, în acea biserică din cărămizi roşii, din Newark, Whitney Houston şi-a început cariera, cântând gospel în cor, în anii 1970.

Deşi cauza morţii cântăreţei Whitney Houston nu a fost deocamdată determinată, presa americană s-a concentrat, duminică, asupra orelor care au precedat moartea artistei.

Potrivit Los Angeles Times, Whitney Houston, cu o coafură neîngrijită, transpirată şi mirosind a alcool, avea un comportament haotic atunci când s-a cazat la hotelul Hilton cu două zile înainte, însoţită de fiica ei. Cântăreaţa a fost văzută agitată, mişcându-şi mâinile fără încetare şi plimbându-se fără ţintă prin holul hotelului.

Membrii familiei Houston şi-au exprimat durerea într-o declaraţie de presă concisă: "Este o tragedie inimaginabilă şi ne va fi teribil de dor de ea. Apreciem foarte mult numeroasele mesaje de sprijin de la fani şi de la prieteni".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici