Mike Porcaro, basistul trupei americane Toto, a murit la vârsta de 59 de ani

Mike Porcaro, basistul trupei rock americane Toto, premiată cu Grammy, a murit duminică dimineaţă, la vârsta de 59 de ani, au anunţat fratele şi colegii săi de formaţie într-un scurt comunicat de presă.

184 afișări
Imaginea articolului Mike Porcaro, basistul trupei americane Toto, a murit la vârsta de 59 de ani

Mike Porcaro, basistul trupei americane Toto, a murit la vârsta de 59 de ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În februarie 2010, trupa americană anunţase că Mike Porcaro fusese diagnosticat cu scleroză laterală amiotrofică, o maladie neurodegenerativă. Cu aceeaşi ocazie, formaţia americană a anunţat că va susţine un turneu ale cărui încasări vor fi donate pentru îngrijirile medicale de care urma să aibă nevoie basistul ei, dar şi pentru a susţine programele de conştientizare a publicului în legătură cu această boală necruţătoare.

"Fratele nostru Mike a murit împăcat în somn, noaptea trecută, în casa lui, înconjurat de membrii familiei sale. Odihneşte-te în pace, frate!", a scris pe Facebook clăparul trupei, Steve Porcaro.

"Fratele meu Mike Porcaro este acum împăcat. Îmi va fi atât de dor de el încât nu cred că voi putea să exprim vreodată acest sentiment în cuvinte", a declarat, la rândul său, pe Twitter chitaristul trupei Toto, Steve Lukather.

Grupul rock Toto, înfiinţat în California la sfârşitul anilor 1970, a devenit cunoscut cu ajutorul unor piese care au avut mare succes, precum "Hold the Line", "Rosanna" şi "Africa".

Formaţia americană a câştigat premiul Grammy pentru cel mai bun album al anului în 1982 cu materialul discografic "Toto IV". Mike Porcaro a participat la turneul de promovare a acelui disc, înlocuindu-l pe basistul Mike Hungate. Mike Porcaro a părăsit grupul în 2007.

Grupul californian a lansat 17 albume, care s-au vândut în peste 35 milioane de copii pe plan mondial. Următorul album al grupului, intitulat "Toto XIV", va fi lansat pe 20 martie. Trupa Toto a fost recompensată de-a lungul anilor cu şase premii Grammy şi a fost inclusă în Musicians Hall of Fame and Museum în anul 2009.

Trupa Toto va susţine un concert la Sala Palatului din Capitală pe 27 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici