Militarii americani din Japonia nu mai au voie să consume alcool: "Aceste măsuri nu vor fi luate lent, ci brusc

Pentagonul a dispus, luni, interzicerea consumului de alcool de către militarii americani staţionaţi în Japonia, ale căror deplasări în afara unităţilor vor fi restricţionate, după o serie de infracţiuni, informează CNN.

3448 afișări
Imaginea articolului Militarii americani din Japonia nu mai au voie să consume alcool: "Aceste măsuri nu vor fi luate lent, ci brusc

Militarii americani din Japonia nu mai au voie să consume alcool: "Aceste măsuri nu vor fi luate lent, ci brusc (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

"Cu efect imediat, membrii Forţelor Navale americane (din Japonia- n.red.) au interdicţie de a consuma alcool, atât în baze, cât şi în afara acestora. În plus, libertatea de a face deplasări în afara bazelor va fi limitată", a comunicat luni Flota a 7-a a armatei americane.

"Aceste măsuri nu vor fi luate lent, ci brusc", a explicat amiralul Matthew Carter, comandantul Forţelor navale americane staţionate în Japonia.

"Timp de zeci de ani, ne-am bucurat de o relaţie puternică cu poporul nipon. Este imperativ necesar ca fiecare militar american să înţeleagă că acţiunile sale pot afecta aceste relaţii şi alianţa dintre SUA şi Japonia", a explicat Matthew Carter.

Pe teritoriul Japoniei sunt staţionaţi aproximativ 18.600 de militari americani.

Opinia publică din Japonia este indignată de mulţi ani din cauza activităţilor militarilor americani.

Zilele trecute, un militar american a fost arestat preventiv după ce a provocat un accident rutier soldat cu rănirea a două persoane în timp ce conducea în stare de ebrietate un vehicul.

Acum câteva săptămâni, un veteran militar american angajat ca civil la o bază militară din Japonia a fost arestat sub acuzaţia că ar fi omorât o femeie japoneză în vârstă de 20 de ani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici