O mamă critică platforma Youtube după ce a găsit instrucţiuni despre „cum să te sinucizi”, ascunse în videoclipuri destinate copiilor

Un medic pediatru din Florida, Statele Unite critică platforma Youtube după ce a găsit o serie de videoclipuri, destinate copiilor, care conţin instrucţiuni despre sinucidere, relatează USA Today.

1152 afișări
Imaginea articolului O mamă critică platforma Youtube după ce a găsit instrucţiuni despre „cum să te sinucizi”, ascunse în videoclipuri destinate copiilor

O mamă din SUA critică platforma Youtube după ce copilul său a găsit un videoclip pentru copii care conţine instrucţiuni despre cum să te sinucizi

Free Hess spune că a întâlnit pentru prima oară aceste videoclipuri în urmă cu şapte luni, atunci când un alt părinte îngrijorat i-a spus despre existenţa acestor filmări pe platforma Youtube. Hess susţine că imediat după ce videoclipul initial a fost şters de Youtube, acesta a reapărut mai târziu.

O secvenţă din videoclipul filmat de Hess arată nişte personaje din jocul animat de la Nintendo, „Splatoon”. Femeia afirmă că după patru minute, videoclipul se întrerupe şi îşi face apariţia un bărbat care oferă sfaturi despre „cum să te sinucizi”.

„Trebuie să existe o cale mai bună de a ne asigura că astfel de conţinut nu este văzut de copii”, declară Hess. „Nu mai putem continua să riscăm siguranţa acestora”, adaugă aceasta printr-o postare pe blogul său personal.

Al doilea videoclip a fost şters de pe Youtube.

Într-o declaraţie, purtătorul de cuvânt al companiei Youtube spune că toate videoclipurile care nu operează sub standardele companiei au fost şterse, iar platformei i-au fost adăugate controale adiţionale pentru a oferi o experienţă mai sigură.

„Depunem eforturi pentru a ne asigura că Youtube este platformă prietenoasă pentru copii şi tratăm cu seriozitate orice păreri primite de la utilizatori”, declară Youtube.

Aceasta nu este prima dată când platforma se confruntă cu critici din partea utilizatorilor. În urmă cu ceva timp, numeroase companii şi-au retras sponsorizările din cauza afişării acestora în timpul unor videoclipuri făcute de presupuşi pedofili.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici