O prietenă a mamei actriţei Angelina Jolie se teme că vedeta ar putea muri prematur de cancer

O prietenă apropiată a mamei actriţei Angelina Jolie a acordat de curând un interviu în exclusivitate în care a spus că se teme că vedeta americană va muri prematur de cancer, la fel ca multe dintre femeile din familia acesteia.

957 afișări
Imaginea articolului O prietenă a mamei actriţei Angelina Jolie se teme că vedeta ar putea muri prematur de cancer

Angelina Jolie (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Marie Miles spune că este îngrozită de destinul tragic al "dinastiei" femeilor din familia Angelinei Jolie, întrucât cele mai multe dintre ele au fost răpuse, prematur, de această boală, informează thesun.co.uk.

Ea se teme că în ciuda operaţiei de dublă mastectomie pe care Angelina Jolie a suportat-o la începutul acestui an, vedeta hollywoodiană va muri de cancer, întrucât actriţa a fost diagnosticată cu aceeaşi genă agresivă care i-a ucis mama, bunica, străbunica şi mătuşa.

În acel interviu, Marie Miles a vorbit pentru prima dată despre legătura puternică pe care a avut-o de-a lungul anilor cu familia actriţei Angelina Jolie.

Ea a prezentat, totodată, câteva fotografii cu Marcheline Bertrand, mama actriţei, şi o scrisoare primită de la aceasta, care îi era naşă de botez, în care Marcheline vorbea despre copiii ei şi despre despărţirea de Jon Voight, tatăl copiilor ei - Angelina şi James.

Angelina Jolie a luat la începutul acestui an decizia de a suporta o dublă mastectomie, după ce medicii i-au spus că prezintă un risc de 87% de a se îmbolnăvi de cancer mamar şi un risc de 50% de a dezvolta cancer ovarian.

Vedeta americană, în vârstă de 38 de ani, a fost diagnosticată cu gena BRCA1, considerată vinovată de o creştere dramatică a riscului de cancer.

Potrivit presei americane, Angelina Jolie va aştepta până la vârsta de 40 de ani înainte de a suporta şi o intervenţie de extirpare a ovarelor.

Mama ei, Marcheline Bertrand, a murit de cancer ovarian în 2007 la vârsta de 56 de ani. Aceeaşi boală a răpus-o şi pe bunica actriţei, Lois Bertrand, la vârsta de 45 de ani, dar şi pe străbunica vedetei, Virginia Gouwens, la vârsta de 53 de ani.

Debbie Martin - sora lui Marcheline, mătuşa actriţei Angelina Jolie - a murit de cancer mamar luna trecută, la vârsta de 61 de ani.

Marie Miles, îngrozită de acest istoric medical din familia actriţei, speră că vedeta americană nu va aştepta prea mult pentru a-şi extirpa ovarele: "Sper că nu va aştepta până la 40 de ani - acest lucru mă sperie. Vreau ca ea să fie sănătoasă, mai ales pentru cei mici. Sper că va face această operaţie imediat ce va putea să o facă".

"Ar fi un destin teribil pentru o dinastie, ştiind că toate femeile din familia ei au murit prematur. Şi aşa viaţa este prea scurtă. Angelina nu vrea să păţească ce a păţit mama ei, să nu fie capabilă să se bucure de nepoţi", a adăugat Marie Miles.

Totodată, Marie Miles consideră că decizia luată de Angelina Jolie de a anunţa printr-o declaraţie publică faptul că a suportat o dublă mastectomie reprezintă o acţiune "foarte curajoasă şi foarte inspirată".

"Cred că va mai avea câţiva copii, de aceea aşteaptă înainte să îşi extirpeze ovarele. În următorii ani, cred că va mai naşte câţiva copii. Sau poate că va mai adopta câţiva", a adăugat ea.

Înainte de orice altceva însă Marie este extrem de mândră de acţiunile de caritate întreprinse de actriţa americană şi de implicarea ei în activităţile de creştere a gradului de conştientizare în rândul publicului în legătură cu riscul de apariţie a cancerului.

"Bunătatea face parte din genele ei. Cred că s-a născut cu un suflet bun ca al mamei ei. Este o persoană foarte blândă, generoasă şi îi pasă foarte mult de cei din jur", a adăugat Marie Miles.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici