Premieră: o fotbalistă a câştigat în instanţă indemnizaţia de maternitate

  • O fotbalistă a câştigat în instanţă dreptul de a primi indemnizaţie de maternitate de la fostul ei club.
  • Specialiştii consideră că este o decizie istorică şi un „semnal de alarmă" pentru cluburile de fotbal.
447 afișări
Imaginea articolului Premieră: o fotbalistă a câştigat în instanţă indemnizaţia de maternitate

Sursa foto: Twitter/Sara Bjork

Internaţionala islandeză Sara Bjork Gunnarsdottir a chemat fostul club Lyon în faţa unui tribunal FIFA susţinând că nu a fost plătită suficient în timp ce se afla în concediu de maternitate. Fotbalista, în vârstă de 32 de ani, a susţinut că nu i s-a plătit salariul integral în perioada în care a fost în concediu de odihnă după naşterea fiului ei, Ragnar.

Clubul francez a fost obligat să îi plătească lui Gunnarsdottir suma totală de 82.094,82 euro, plus o dobândă anuală de 5% începând cu 10 septembrie anul trecut şi până la achitarea sumei restante. Este prima hotărâre de acest tip de când regulamentul FIFA privind maternitatea a intrat în vigoare, potrivit Sky News.

„Aceasta nu este doar o afacere. Este vorba despre drepturile mele ca lucrător, ca femeie şi ca fiinţă umană. Această poveste este mai mare decât mine! Este un semnal de alarmă pentru toate cluburile şi este un mesaj pentru toate jucătoarele că, dacă rămân însărcinate sau doresc să rămână însărcinate în timpul carierei, au drepturile şi garanţiile lor", a spus jucătoarea care în prezent reprezintă clubul Juventus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici