Profesor universitar, acuzat că a furat invenţia unui student, în valoare de 10 milioane de dolari

Universitatea din Missouri-Kansas City a intentat un proces împotriva unui fost profesor, acesta fiind acuzat de furtul şi vânzarea unei invenţii create de un student. Invenţia este estimată la 1.5 milioane de dolari, transmite CNN.

3950 afișări
Imaginea articolului Profesor universitar, acuzat că a furat invenţia unui student, în valoare de 10 milioane de dolari

Profesor universitar, acuzat că a furat invenţia unui student, în valoare de 10 milioane de dolari

Procesul, iniţiat săptămâna trecută, spune că Ashim Mitra a furat o formulă de medicament de la un student şi va face un profit de aproape 10 milioane de dolari de pe urma acestuia. Mitra neagă acuzaţiile. De asemenea, soţia acestuia este numită şi ea în proces, pentru că lucra în laboratorul soţului său, precum şi cele două companii farmaceutice care au folosit deja invenţia.

Universitatea afirmă că Mitra a colaborat în secret cu cele două companii pentru a dezvolta patentul. Invenţia include o metodă inovatoare de a „livra” medicamente către ochi cu ajutorul tehnologiei nano. Este un tratament pentru ochii uscaţi, o „boală” care afectează în general persoanele mai în vârstă.

CNN a luat legătura prin telefon cu profesorul. „Toată lumea vrea o bucăţică din profit”, spune Mitra.

Acesta spune că „studentul a venit după ce patentul a fost semnat”. Studentul, Kishore Cholkar, lucrează acum la o companie farmaceutică cu sediul în California. Procesul are ca scop numirea studentului ca inventator principal al patentului, bazat pe cercetările sale făcute în anul 2010.

Politica universităţii este că instituţia deţine drepturile invenţiilor făcute de personal şi studenţi, în timp ce aceştia se află pe propietatea universităţii. Atunci când sunt primite recompense financiare, inventatorul are dreptul la o treime din profit, în timp ce şcoala păstrează două treimi, susţin reprezentanţii universităţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici