Record mondial. O femeie din Australia a alergat timp de 150 de zile şi a străbătut 6.300 de kilometri

  • O femeie a străbătut continentul australian alergând timp de 150 de zile şi stabilind un nou record mondial.
  • Ea a străbătut 6.300 de kilometri şi a strâns bani care au fost donaţi unei organizaţii care se ocupă de salvarea speciilor sălbatice.
1367 afișări
Imaginea articolului Record mondial. O femeie din Australia a alergat timp de 150 de zile şi a străbătut 6.300 de kilometri

La cinci luni după ce a pornit din nordul Australiei, maratonista Erchana Murray-Bartlett a ajuns la marginea sudică a continentului. Luni, tânăra de 32 de ani şi-a încheiat călătoria de 6.300 de kilometri, un maraton care a ţinut 150 de zile, potrivit BBC.

Murray-Bartlett a stabilit astfel un nou record mondial pentru cele mai multe maratoane zilnice consecutive efectuate de o femeie. Ea a strâns peste 100.000 de dolari australieni (70.000 de dolari americani) pentru organizaţia Wilderness Society.

Murray-Bartlett aleargă la competiţiile profesioniste de ani de zile, dar după ce a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, şi-a propus să bată recordul privind alergările zilnice. Totodată, ea şi-a propus să alerge pentru a sensibiliza publicul cu privire la pericolul de dispariţie cu care se confruntă animalele şi plantele australiene.

Pentru a ajunge la final, a avut de înfruntat numeroase piedici. A suferit trei accidentări în primele trei săptămâni, a făcut insolaţie, a avut beşici şi dureri, a prins perioade cu ploi torenţiale şi căldură sufocantă şi a stricat foarte multe perechi de pantofi sport.

„Este copleşitor, sunt atât de entuziasmată. Participarea a fost fenomenală şi faptul că toată lumea a alergat cu mine, a făcut-o şi mai specială", a declarat ea presei locale după ce a trecut linia de sosire în Melbourne.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici