Rock'N'Iaşi, anulat: Adrian Rugină, toboşarul trupei Bucium, printre victimele tragediei din Colectiv

A treia zi a Festivalului Rock'N'Iaşi 2015, care ar fi trebuit să aibă loc sâmbătă, a fost anulată după tragedia din clubul Colectiv, organizatorii evenimentului anunţând că unul dintre prietenii manifestării, Adrian Rugină, care era şi toboşar al trupei Bucium, a murit în incendiul din Bucureşti.

1783 afișări
Imaginea articolului Rock'N'Iaşi, anulat: Adrian Rugină, toboşarul trupei Bucium, printre victimele tragediei din Colectiv

Rock'N'Iaşi, anulat: Adrian Rugină, toboşarul trupei Bucium, printre victimele tragediei din Colectiv

În urma tragicelor evenimente care au avut loc vineri seară în Bucureşti şi a instituirii stării de doliu naţional, organizatorii Rock'N'Iaşi 2015 au anunţat că au fost puşi în imposibilitatea de susţine cea de-a treia zi a festivalului.

"Am căutat să găsim o modalitate legală de a face acest eveniment să se întâmple, însă a fost imposibil. În această încercare, am purtat discuţii cu reprezentanţi ai autorităţilor pe întreg parcursul zilei (...) Deşi ne-am fi dorit ca această seară să reprezinte un eveniment de comemorare a victimelor, nu dorim să punem festivalul Rock'N'Iaşi şi Casa de Cultură a Studenţilor Iaşi într-o lumină negativă. Motivele care ne-au inspirat sa organizăm o seară comemorativă sunt asocierea şi vechea prietenie cu una dintre victime, Adrian Rugină. Unul dintre cei mai buni şi vechi prieteni ai festivalului Rock'N'Iaşi şi ai trupei Bucovina, Adrian Rugină a fost şi stagemaster la una dintre cele mai importante ediţii. Mai mult, prin compania pe care o conducea, a contribuit activ la îmbunătăţirea condiţiilor tehnice ale festivalului de la începuturi şi până acum, iar, în calitate de membru al trupei Bucium, a urcat pe scena Rock'N'Iaşi în 2008", se spune într-un anunţ publicat sâmbătă pe contul de Facebook al Rock'N'Iaşi, eveniment care era programat să se desfăşoare de joi până sâmbătă.

Totodată, membrii formaţiei Bucovina şi conducerea Casei de Cultură a Studenţilor din Iaşi şi-au exprimat regretul pentru pierderile de vieţi omeneşti din incendiul de la Colectiv şi au transmis condoleanţe familiior îndurerate.

"Un eveniment comemorativ va avea loc la o dată ulterioară. În acord cu managementul formaţiilor Furtherial şi Finsterforst, un concert cu acestea va fi organizat în luna martie a anului viitor", potrivit anunţului publicat pe pagina de Facebook a Rock'N'Iaşi 2015.

Originar din Piatra-Neamţ, Adrian Rugină, în vârstă de 38 de ani, care a fost şi membru al trupei Teuton, a ieşit printre primii din Colectiv după izbucnirea incendiului, însă s-a întors în club pentru a salva alte persoane, potrivit relatărilor de pe pagina sa de Facebook.

Trupul neînsufleţit al lui Adrian Rugină a fost depus, duminică, la capela bisericii Sfântul Fanurie, de pe strada Cerceluş nr. 18 (zona Baba Novac), iar mâine familia îl va transporta la Corbu (judeţul Harghita).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici