Rusia, acuzată că a dresat balene să spioneze. Descoperirea incredibilă făcută de un pescar norvegian | VIDEO

Un pescar din Norvegia a fost uimit când a văzut că o balenă albă, care s-a apropiat de barca lui, poartă, un ham special pentru echipamentele video. Acum, experţii din viaţa subacvatică afirmă că balena ar fi fost special antrenată de ruşi pentru a-i spiona pe norvegieni.

7158 afișări
Imaginea articolului Rusia, acuzată că a dresat balene să spioneze. Descoperirea incredibilă făcută de un pescar norvegian | VIDEO

Rusia, acuzată că a dresat balene să spioneze. Descoperirea incredibilă făcută de un pescar norvegian

 

Pescarul a povestit presei din ţara nordică că balena avea un comportament ciudat în preajma bărcilor. Iar cercetătorii vieţii acvatice susţin că balena a primit instruire militară din partea marinei ruseşti.
 
În timp ce pescarul şi colegii lui încercau să se îndrepte către mal, balena ar fi prins cu gura plasele de pescuit şi ar fi început să le tragă în larg. ”A venit la noi şi pe măsură ce se apropia, am văzut că avea un ham prins de ea”, afirmă pescarul. În completarea lui vin experţii, care sugerează că de acel ham ar putea fi prinsă o cameră sau, mai mult, o armă letală.
 
Chiar dacă povestea poate părea incredibilă, sovieticii au dresat, în trecut, vietăţi subacvatice pentru a le folosi în scopuri militare. Asemenea experimente a făcut şi armata Statelor Unite în timpul Războiului Rece.
 
Rusia a decis în ultimii ani să redeschidă foste baze militare sovietice pe coasta de la Oceanul Arctic.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici