Scriitorul american Evan S. Connell a murit la vârsta de 88 de ani

Prestigiosul scriitor american Evan S. Connell, nominalizat la premiile Man Booker International în 2009, a murit joi, la vârsta de 88 de ani, din cauze naturale.

165 afișări
Imaginea articolului Scriitorul american Evan S. Connell a murit la vârsta de 88 de ani

Scriitorul american Evan S. Connell a murit la vârsta de 88 de ani

Scriitorul Evan S. Connell a fost descoperit decedat în locuinţa sa din oraşul american Santa Fe, informează bbc.co.uk.

De-a lungul carierei sale care s-a întins pe şase decenii, Connell a scris 19 romane, iar în 2009 a fost nominalizat la Man Booker International Prize, pentru întreaga sa activitate.

Două dintre romanele sale au stat la baza scenariului filmului "Domnul şi doamna Bridge/ Mr and Mrs Bridge", lansat în 1990 şi în care au jucat Paul Newman şi soţia acestuia, Joanne Woodward.

"Mrs Bridge", roman nominalizat la National Book Award, a fost lansat în 1959, iar volumul "Mr Bridge" a fost publicat zece ani mai târziu.

Cele două volume semi-autobiografice au fost scrise fiecare din perspectiva personajelor principale şi prezintă viaţa unei familii din clasa de mijloc, din Kansas, în perioada marii depresiuni din anii 1930.

Printre alte romane celebre ale lui Connell se numără "Son of the Morning Star", care a stat la baza unei miniserii TV.

Scriitorul Evan S. Connell, care nu a fost niciodată căsătorit, şi-a exprimat dorinţa, înainte de moarte, de a nu fi oficiate funeralii pentru el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici