Un bărbat acuzat că a furat o acuarelă de Dali în plină zi a fost arestat - VIDEO

Un bărbat acuzat că a furat, în iunie 2012, o acuarelă de Salvador Dali, în plină zi, dintr-o galerie de artă newyorkeză, a fost arestat de autorităţile americane, a anunţat marţi procurorul din Manhattan, Cyrus Vance.

129 afișări
Imaginea articolului Un bărbat acuzat că a furat o acuarelă de Dali în plină zi a fost arestat - VIDEO

"Cartel del Don Juan Tenorio", Salvador Dali

Phivos Istavrioglou, în vârstă de 29 de ani, de naţionalitate greacă, a fost arestat sâmbătă pe aeroportul JFK din New York, după ce a fost atras pe teritoriul american printr-o invitaţie primită de la un presupus proprietar al unei galerii de artă, care era în realitate un poliţist sub acoperire.

"Cartel del Don Juan Tenorio", o micuţă acuarelă pictată de celebrul artist suprarealist spaniol în anul 1949, era expusă la galeria Venus Over Manhattan, din apropiere de Central Park, în cartierul Upper East Side.

Tabloul, estimat la 150.000 de dolari, a fost furat pe 19 iunie, în plină zi. Hoţul a reuşit să fure pictura şi să plece, liniştit, din acea galerie de artă.

Imagini cu suspectul au putut totuşi să fie recuperate de pe înregistrările realizate de camerele de supraveghere şi difuzate apoi pe internet.

De atunci, autorităţile judiciare şi din poliţie au condus o anchetă pe baza acestor imagini şi, cu ajutorul unor date informatice, mai ales a celor asociate cu un alt furt comis în magazinul Whole Foods din Manhattan, au reuşit să îl găsească pe presupusul autor al furtului.

"După ce imaginile cu suspectul, realizate cu camerele de supraveghere, au fost făcute publice, pictura (...) a fost expediată, anonim, galeriei, de către o persoană din Grecia. O anchetă aprofundată a condus la arestarea şi punerea sub acuzare a suspectului", a precizat Cyrus Vance, într-un comunicat.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici