Viaţa la MINUS 50 DE GRADE Celsius: Cum arată cel mai FRIGUROS oraş de pe Terra - FOTO, VIDEO

Oymyakon este o mică localitate din nord-estul Republicii ruse Yakutia. Cu o temperatură medie de minus 50 de grade Celsius în luna ianuarie, nu este de mirare că Oymyakon este cunoscut drept cel mai friguros punct locuit de pe planetă.

10654 afișări
Imaginea articolului Viaţa la MINUS 50 DE GRADE Celsius: Cum arată cel mai FRIGUROS oraş de pe Terra - FOTO, VIDEO

Welcome to the coldest village on earth where temperatures drop to -71.2C, glasses freeze to your face and the solitary school only shuts if it falls below -52C

Cunoscut sub numele de "Polul Frigului", cea mai scăzută temperatură înregistrată vreodată la Oymyakon a fost de minut 71,2 grade Celsius, scrie Daily Mail.

În mod ironic, numele localităţii se traduce prin "Apa care nu îngheaţă", deşi chiar şi atunci când arunci apă fierbinte, aceasta îngheaţă în aer.

Localitatea, care are o populaţie de 500 de oameni, se numeşte astfel, deoarece este situată lângă o apă termală, la care se adăpau turmele de reni.

În sat nu se poate cultiva nimic, astfel că locuitorii se hrănesc cu carne de ren şi cal. În oraş există un singur magazin şi o şcoală, care nu se închide decât atunci când temperatura scade sub minus 52 de grade Celsius.

Satul este situat la 750 de metri deasupra nivelului mării, astfel că durata unei zile poate varia de la trei ore în decembrie la 21 de ore pe timpul verii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici