Inundaţii în nordul Indiei: cel puţin 15 persoane au murit

Cel puţin 15 persoane au murit în statele din nordul Indiei după ce ploile torenţiale au provocat inundaţii de amploare

61 afișări
Imaginea articolului Inundaţii în nordul Indiei: cel puţin 15 persoane au murit

Inundaţii în nordul Indiei: cel puţin 15 persoane au murit

Cel puţin 15 persoane au murit în ultimele trei zile în nordul Indiei, potrivit BBC. În Himachal Pradesh, stat din Himalaya, alunecările de teren şi inundaţiile rapide au avariat case şi elemente de infrastructură.

O situaţie asemănătoare s-a înregistrat în statul vecin Uttarakhand, unde nivelul apei din mai multe râuri a depăşit pragul de pericol.

În Delhi, şcolile au fost închise, deoarece mai multe cartiere din oraş au fost inundate în weekend. Numeroşi locuitori au rămas blocaţi, deoarece apa s-a revărsat din canalizările înfundate.

Mai multe state din regiunea de nord-est a Indiei, inclusiv Assam şi Nagaland, au fost şi ele afectate de ploile torenţiale. În Assam, mii de persoane au fost strămutate din cauza inundaţiilor.

Între timp, Departamentul de Meteorologie al Indiei a avertizat că sunt aşteptate şi alte ploi torenţiale în regiunile nordice ale ţării.

India se confruntă în mod regulat cu inundaţii grave în timpul sezonului musonic, care se întinde din iunie până în septembrie. Totuşi, experţii spun că intensitatea ploilor a crescut în ultima vreme, de vină fiind schimbările climatice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
india,
inundaţii,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici