Adrian Năstase nu a fost invitat la şedinţa solemnă a Parlamentului la 15 ani de la aderarea la NATO/ Răspunsul dat de fost premier

Fostul premier Adrian Năstase nu a fost invitat la şedinţa solemnă a Parlamentului, la 15 ani de la aderarea la NATO, deşi în mandatul său ţara a intrat în alianţa nord-atlantică. Liviu Dragnea spune că este o omisiune impardonabilă a staff-ului celor două camere.

2107 afișări
Imaginea articolului Adrian Năstase nu a fost invitat la şedinţa solemnă a Parlamentului la 15 ani de la aderarea la NATO/ Răspunsul dat de fost premier

Adrian Năstase nu a fost invitat la şedinţa solemnă a Parlamentului la 15 ani de la aderarea la NATO

UPDATE Năstase, despre neparticiparea la şedinţa solemnă: La ora 12.00 am primit invitaţia pentru ora 14.00

Fostul premier Adrian Năstase a explicat, marţi pe blogul său, că a primit , de abia la ora 12.00 invitaţia pentru şedinţa solemnă a Parlamentului, la 15 ani de la aderarea la NATO, în condiţiile în care plenul reunit a avut loc la ora 14.00.

„Pe 29 martie 2004, am depus instrumentele de ratificare, la Washington, pentru aderarea la NATO iar, câteva zile mai târziu, in 2 aprilie, a fost inaltat steagul României la sediul NATO de la Bruxelles. Am scris si am vorbit, de-a lungul anilor, despre importanta istorică a acestei decizii. Si după 15 ani, realizăm semnificatia unei realizări la care au contribuit toate partidele politice din România. Cu toate acestea, efortul final cel mai important a fost depus de Guvernul PSD pe care l-am condus iar depunerea instrumentelor de aderare de catre mine, in calitate de prim-ministru si ceremonia de pe Peluza din fata Casei Albe rămân, in amintirea mea, unele dintre cele mai frumoase amintiri”, a scris Adrian Năstase, marţi pe blogul personal.

„Astăzi (marţi - n.r.), Parlamentul organizează Sedinta Comună Solemnă a Camerei si Senatului dedicată aniversării a 15 ani de la acel moment. Ieri m-au sunat mai multi prieteni pentru a mă intreba dacă am fost invitat. Nu stiam nimic. In această dimineată m-am interesat. In final, la ora 12, am primit o invitatie pentru ora 14! In aceste conditii, din păcate, nu voi putea participa...”, a completat fostul premier.

"Chiar dacă nu este în sală din cauza unei erori impardonabile a stafului celor două camere, îl salut pe dl prim-ministru Adrian Năstase, în mandatul căruia România a fost acceptată în NATO", a declarat Liviu Dragnea, la începutul discursului.

România a fost invitată să adere la Alianţa Nord-Atlantică la Summit-ul NATO de la Praga din 2002.

La 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO prin depunerea instrumentelor de ratificare la Departamentul de Stat al SUA, stat depozitar al Tratatului Alianţei Nord-Atlantice. Depunerea instrumentelor de ratificare a fost urmată, la 2 aprilie 2004, de ceremonia arborării oficiale a drapelului român la sediul NATO.

Evenimentul a avut în guvernarea lui Adrian Năstase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici