Adunarea Regională a organizaţiilor PNL din Sud-Est. Iohannis: Să nu ne facem iluzii. PSD rămâne un pericol pentru români/ Social-democraţilor le este teamă să meargă în Parlament pentru votul de validare/ Mesajul lui Orban pentru PNL | VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, la Adunarea Regională a organizaţiilor PNL din Sud-Est, că nu trebuie să ne facem iluzii, deoarece PSD, „cu orice alt chip va apărea în faţa oamenilor, rămâne un pericol pentru români”.

426 afișări
Imaginea articolului Adunarea Regională a organizaţiilor PNL din Sud-Est. Iohannis: Să nu ne facem iluzii. PSD rămâne un pericol pentru români/ Social-democraţilor le este teamă să meargă în Parlament pentru votul de validare/ Mesajul lui Orban pentru PNL | VIDEO

Adunarea Regională a organizaţiilor PNL din Sud-Est. Iohannis: Să nu ne facem iluzii. PSD rămâne un pericol pentru români/ PSD-ului îi este teamă să meargă în Parlament pentru votul de validare

UPDATE Orban, mesaj pentru PNL: Să nu cădem în ispita de a scoate din joben ordonanţe peste ordonanţe

Ludovic Orban le-a transmis, sâmbătă, liberalilor să fie pregătiţi de guvernare, avertizându-i să nu fie ispiţi să facă precum PSD şi să scoată „din joben” multiple ordonanţe de urgenţă, date fără niciun fel de analiză sau studiu de impact.

„Trebuie să ne pregătim pentru guvernare şi suntem pregătiţi pentru guvernare. Trebuie, în schimb, să facem lucrul acesta cu trudă, onestie cu smerenie faţă de cetăţenii noştri, cu atenţie la problemele fiecărei categorii sociale, să analizăm fiecare soluţie posibilă, astfel încât orice decizie pe care o luăm să garanteze efectele favorabile pentru societatea românească”, a afirmat Ludovic Orban, la Adunarea Regională a organizaţiilor PNL (Sud – Est), de la Constanţa.

„Să nu cumva să cădem şi noi în ispita de a lua decizii pe picior, de a scoate din joben ordonanţe de urgenţă peste ordonanţe de urgenţă fără niciun fel de fundamentare, fără niciun fel de analiză, fără niciun fel de studiu de impact, care să provoace consecinţele dezastruoase pe care le-au provocat marea majoritate a ordonanţelor de urgenţă scoase de guvernarea care a trecut. PNL este un partid serios, este un partid puternic ancorat cu rădăcini, atât în istoria României, cât şi cu rădăcini în societatea românească”, a completat Orban.

Liderul PNL le-a mai spus liberalilor că în mod cert partidul va fi chemat de români să guverneze ţara, motiv pentru care membrii formaţiunii trebuie fie mai aproape de cetăţeni.

„Trebuie să folosim campania asta să ne apropiem şi mai mult de oameni, să fim şi mai aproape de români, să fim şi mai deschişi să le ascultăm problemele şi împreună cu ei să găsim cele mai bune soluţii pe care să le pune în practică. Pentru că vom fi cu siguranţă chemaţi de cetăţenii români să guvernăm România”, a conchis preşedintele liberalilor.

La Adunarea Regională a organizaţiilor PNL (Sud – Est), de sâmbtă la Constanţa, a participat preşedintele Klaus Iohannis, alături de conducerea PNL şi aproximativ 1.300 de membri şi simpatizanţi ai PNL, parlamentari, aleşi locali din regiune.

UPDATE Iohannis: PSD-ului îi este teamă să meargă în Parlament pentru votul de validare

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit, la Adunarea Regională a organizaţiilor PNL din Sud-Est, la ultimele propuneri la ministere pe care le-a respins, spunând că PSD nu a învăţat nimic. „Am fost nevoit nu o dată, nu de două ori, de trei ori să refuz remanierea cerută cu obrăznicie”, afirmă Iohannis.

„Vedeţi foarte bine că se iau la PSD noi decizii pe care trebuie să le blochez, pentru că România riscă să fie distrusă de PSD. În toţi aceşti ani am reuşit să oprim foarte multe erori, dar PSD nu a învăţat nimic. Aţi urmărit cu siguranţă ultimele etape de aşa-numite remanieri. PSD a pierdut majoritatea în Parlament, dar îi este frică să meargă în Parlament să îşi ia votul de validare şi atunci am fost nevoit nu o dată, nu de două ori, de trei ori să refuz remanierea cerută cu obrăznicie. România nu va putea niciodată să progreseze aşa, în acest stil PSD-ist, însă există oameni pregătiţi care pot să conducă onest, cu responsabilitate şi pe mulţi dintre ei îi văd astăzi în această sală”, a afirmat Iohannis.

Acesta a adăugat că „îndepărtarea definitvă a PSD de la putere se produce în timp, doar prin vot, printr-o prezenţă consistentă şi constantă la urne”.

În ce priveşte viitoarele alegeri, Iohannis a spus că lupta nu va fi uşoară, dar el crede în liberali, în puterea şi capacitatea lor de a-i convinge pe români şi să le dea votul lor de încredere.

UPDATE Iohannis: Primul pas e îndepărtarea acestei guvernări nocive, PSD-iste

Preşedintele Klaus Iohannis spune că pentru el lupta aceasta nu este una pentru un nou mandat, ci este şansa de a clădi ce nu s-a realizat „în războiul permanent cu PSD, în eforul de a îi opri să distrugă România”. „Primul pas e îndepărtarea acestei guvernări nocive, PSD-iste”, a spus Iohannis.

„Pentru mine lupta aceasta nu e o luptă pentru un nou mandat, este şansa de a clădi ce nu s-a realizat în războiul permanent cu PSD, în eforul de a-i opri să distrugă România. Viitorul nu înseamnă doar bătălia cu PSD, înseamnă guvernare responsabilă, economie sănătoasă cu creştere durabilă, înseamnă idei comune, parteneriat şi colaborare. Eu vreau să construim România normală, puternică, adică un stat funcţional cu instituţii eficiente puse în slujba cetăţeanului. Mă bazez pe voi ca să le transformăm pe toate acestea în realitate” a spus Iohannis la Adunarea Regională a organizaţiilor PNL din Sud-Est.

Iohannis a adăugat că proiectul României normale este un efort colectiv, iar PNL va fi motorul acestei viitoare construcţii.

„Eu ştiu ce trebuie făcut. Iar primul pas, aţi ghicit, e îndepărtarea acestei guvernări nocive, PSD-iste. Repararea răului făcut de PSD în toţi aceşti ani în justiţie, adminsitraţie, economie, în zone unde statul a fost distrus, trebuie refăcut cât mai rapid”, a afirmat Iohannis.

Iohannis: Să nu ne facem iluzii. PSD rămâne un pericol pentru români

Iohannis i-a îndemnat pe liberali să fie pregătiţi pentru a se ridica la nivelul aşteptărilor românilor.

„Mă aflu azi aici pentru că PNL înţelege acest drum şi înţelege nevoia unui nou început pentru România. Aţi câştigat alegerile europarlamentare şi vă felicit încă o dată pentru asta. Aţi ajuns la acest rezultat pentru că v-aţi mobilizat, aţi propus o echipă foarte bună şi aţi dat oamenilor semnalul că pot avea încredere în voi. Aveţi primari eficienţi în multe localităţi din ţară, o echipă cu oameni pregătiţi să îşi asume intrarea la guvernare. Veţi fi principalul partid al unei coaliţii democratice care va guverna România mult mai bine pentru cetăţeni. Mult mai bine, mult mai mult timp. Dar drumul e abia la început şi vă spun că este extrem de important să nu pierdeţi ceea ce aţi câştigat în 26 mai. Acest lucru se numeşte încredere. Aţi câştigat încrederea românilor. Cultivaţi-o”, a spus Iohannis în faţa celor prezenţi la adunarea Regională a organizaţiilor PNL din Sud-Est.

Preşedintele a adăugat că în ultimii doi ani şi jumătate România a fost condusă de o guvernare „care i-a compromis viitorul, care a săpat adânc la temelia statului de drept şi a democraţiei”.

„PSD a produs cea mai dezastruoasă, cea mai păguboasă guvernare de la Revoluţie încoace. Ruşine! România anului 2019, cu o guvernare PSD, e un stat membru al UE fără spitale, fără autostrăzi, cu şcoli încă nesigure şi nefuncţionale, un stat în care iniţiativa privată şi investiţiile care generează dezvoltare sunt descurajate. În România anului 2019 nu avem asigurat nici măcar transportul public care să facă legătura permanentă între oraşele mari şi comunele din jurul loc. În asaltul continuu asupra statului român, PSD nu a mai avut timp să guverneze şi pentru oameni. PSD-iştii au făcut legi care să subordoneze justiţia, poliţia, jandarmeria. Au pus în vârful acestor instituţii oamenii fără competenţe, dar cu recomandare de la PSD. PSD a reprezentat cea mai mare ameninţare la adresa stabilităţii şi viitorului României. În aceşti ani grei de luptă cu PSD mi-am folosit toate pârghiile constituţionale pentru a bloca legi, măsuri catastrofale, toate acestea culminând cu referendumul pe care l-am convocat în 26 mai pentru ca românii să îşi facă auzită vocea la urne şi au făcut-o. Atunci, pe 26 mai a fost un punct de cotitură. Votul la referendumul a arătat că românii îi sancţionează pe PSD-işti pentru drumul pe care vor să conducă ţara şi în acelaşi timp dând votul de încredere pentru cei care i-au apărat de guvernare toxică. Aceştia fiind voi şi cu mine”, a afirmat Iohannis.

Acesta i-a îndemnat pe liberali să nu îşi facă iluzii: „PSD, cu orice alt chip va apărea în faţa oamenilor, rămâne un pericol pentru români. Lupta nu este nici pe departe încheiată”.

Taguri:
iohannis,
psd,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici