Alegerile pentru conducerea organizaţiei judeţene a PNL Arad au fost anulate. Conducerea filialei locale a PNL va ataca decizia şefilor de la Bucureşti

Alegerile pentru conducerea organizaţiei judeţene a PNL Arad, în cadrul cărora Gheorghe Falcă a fost reales ca preşedinte, au fost anulate de către conducerea centrală a liberalilor, din motive de organizare. Conducerea PNL Arad va ataca decizia şefilor de la Bucureşti.

1118 afișări
Imaginea articolului Alegerile pentru conducerea organizaţiei judeţene a PNL Arad au fost anulate. Conducerea filialei locale a PNL va ataca decizia şefilor de la Bucureşti

Alegerile pentru conducerea organizaţiei judeţene a PNL Arad au fost anulate

Hotărârea anulării alegerilor a fost luată de către Curtea de Onoare şi Arbitraj a PNL în urmă cu câteva zile, dar "organizaţia judeţeană a PNL Arad a aflat din presă rezultatul contestării alegerilor”, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, prim-vicepreşedintele PNL Arad, Iustin Cionca.

Nemulţumirea celor care au contestat alegerile de la Arad a fost legată de modul în care s-au stabilit delegaţii, care, în opinia contestarilor, ar fi fost mai mulţi din municipiu, unde Gheorghe Falcă are majoritate, în vreme ce delegaţii din judeţ ar fi fost mai puţini. În plus, potrivit contestatarilor, la alegeri ar fi participat şi votat persoane care nu au plătit cotizaţia de partid.

Şi modul în care a fost votat preşedintele Gheorghe Falcă a fost contestat pentru că, având acordul celor care au participat la şedinţă, acesta a fost votat în mod deschis, fiind singurul candidat.

Printre contestatari se numără fostul ministru de Interne Constantin Traian Igaş (care nu a mai candidat la alegerile parlamentare din 2016 pentru că, în urma neînţelegerilor cu Gheorghe Falcă, nu s-a aflat pe loc eligibil - n.r.), fostul consilier judeţean PNL şi fost preşedinte al Consiliului Judeţean Arad Caius Parpală, fostul senator PNL Ion Scheau, deputatul PNL Eusebiu Pistru, senatorul PNL Ioan Cristina şi primarul oraşului Ineu, Călin Ilie Abrudan.

Contestatarii au atacat alegerile atât pentru conducerea judeţeană, cât pentru cea de la municipiu.

În hotărârea Curţii de Onoare şi Arbitraj a PNL din data de 29 mai se constată că "procedura de organizare şi desfăşurarea alegerilor pentru Biroul Politic al Municipiului Arad şi pentru desemnarea conducerii Biroului Politic Judeţean Arad încalcă dispoziţiile (...) structurilor de conducere a PNL”, iar alte decizii "nu respectă statutul", fiind emise de "un organism care nu avea atribuţii de reglementare".

În replică, liderii PNL Arad au spus că alegerile s-au desfăşurat "cu respectarea statutului".

Gheorghe Falcă nu a comentat situaţia până în acest moment.

"Organizaţia judeţeană a PNL Arad a aflat din presă rezultatul contestării alegerilor la nivel de municipiu şi judeţ de către un grup de cinci persoane din cadrul PNL Arad. Nu este o situaţie firească, aşa cum considerăm că nefirească este şi rezoluţia Curţii de Arbitraj care şterge cu buretele exerciţiul de voinţă a uneia dintre cele mai puternice organizaţii PNL din România. (...) Am sentimentul că suntem la mijloc într-o luptă politică la nivel de Capitală, în care se încearcă eliminarea din joc a uneia dintre cele mai puternice organizaţii din ţară", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, prim-vicepreşedintele PNL Arad, Iustin Cionca.

Conducerea PNL Arad susţine că va contesta cu recurs hotărârea de la Bucureşti.

Până la o decizie definitivă, Gheorghe Falcă rămâne preşedinte al PNL Arad.

Gheorghe Falcă a fost reales, în data de 20 aprilie, în funcţia de preşedinte al PNL Arad pentru un mandat de patru ani, fiind singurul candidat în cursă, după ce contracandidatul său, deputatul Eusebiu Pistru, considerat un apropiat al lui Gheorghhe Falcă, a anunţat, cu câteva ore înaintea alegerilor, că se retrage, motivând "încălcarea statului" în organizarea alegerilor.

Gheorghe Falcă a fost cununat de către fostul preşedinte al României, Traian Băsescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici