Ambasadorul SUA, fotografiat cu steagul secuiesc la Covasna/ Antal Arpad: L-am întrebat dacă drepturile religioase sunt respectate în România în condiţiile confiscării bunurilor bisericeşti

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a fost fotografiat ţinând steagul secuiesc, în timpul vizitei în Covasna, primarul oraşului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, spunând că l-a întrebat pe reprezentantul SUA dacă drepturile religioase sunt respectate în România în condiţiile confiscării bunurilor bisericeşti.

4989 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul SUA, fotografiat cu steagul secuiesc la Covasna/ Antal Arpad: L-am întrebat dacă drepturile religioase sunt respectate în România în condiţiile confiscării bunurilor bisericeşti

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, fotografiat cu steagul secuiesc la Covasna. Primarul oraşului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, l-a întrebat pe ambasador dacă drepturile religioase sunt respectate în România în condiţiile confiscării bunurilor bisericeşti

"Valorile reprezentate de SUA, bunăstarea, democraţia au provenit şi provin din Vest, ca atare şi noi privim în această direcţie. Astăzi însă, am adresat ambasadorului SUA următoarele întrebări: cum este posibilă libertatea de religie când sunt confiscate bunurile cultelor, democraţia este interpretată în SUA ca şi în Bucureşti, dacă trei lupi şi o mioară se întâlnesc, atunci votează în mod democratic ce servesc la cină? Reprezintă egalitate faptul că suntem zilnic hărţuiţi pentru că dorim să ne folosim steagul, în timp ce alte judeţe au această libertate, este în ordine ca noi suntem citaţi zi de zi în instanţe pentru că un om care are în spate diferite sisteme, ne denunţă în mod permanent şi chiar ieri am primit o somaţie să înlăturăm denumirea maghiară a Colegiului Székely Mikó de pe frontispiciul clădirii, care a fost inscripţionată acum o sută de ani?", a scris Antal Arpad, primarul din Sfântu Gheorghe, pe pagina sa de Facebook.

Edilul spune că l-a informat pe ambasadorul SUA şi de faptul că trebuie să îndepărteze inscripţia maghiară de pe o clădire monument istoric, în caz contrar riscând amendă.

"Am adus la cunoştinţa ambasadorului că s-a finalizat un proiect de regionalizare prin care se scot din mâinile comunităţii maghiare autorităţile locale şi se doreşte asimilarea maghiarilor din Ţinutul secuiesc într-o regiune în care maghiarii nu vor mai fi majoritari. În legătură cu aceste aspecte, noi am arătat că în anumite aspecte nu există compromis, ca urmare, astfel cum am împiedicat pe vremea lui Ceauşescu ca judeţul Covasna să fie desfiinţat şi asimilat, cum ne-am confruntat cu proiectul de regionalizare a lui Băsescu sau Dragnea, aşa vom înfrunta pe oricine, pentru că există subiecte în care nu putem şi nu vom face nici un compromis", a mai scris primarul din Sfântu Gheorghe.

Pe pagina de Facebook a edilului a fost postată şi o fotografie în care apare şi ambasadorul Hans Klemm ţinând un steag secuiesc. " Ambasadorului SUA i-am făcut cadou un steag al comunităţii secuieşti, steag care a devenit şi simbolul lipsei de respect al autorităţilor faţă de comunitatea secuiască. Menţionez, că acest steag a fost folosit prima dată în 1599, când secuii au luptat alături de Mihai Viteazul", este mesajul care însoţeşte fotografia.

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a inaugurat pe 13 septembrie cel de-al nouălea Raft american American/ Shelf, cuprinzând lucrări de referinţă la Biblioteca Judeţeană “Bod Péter” Covasna, oferind donaţia de carte lui Szabolcs Szonda, Directorul Bibliotecii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici