ANI cere Parlamentului sancţionarea deputaţilor Florin Pâslaru şi Ionaş Florin Urcan

Agenţia Naţională de Intergritate a cerut Parlamentului României încetarea mandatului de deputat al lui Ionaş Florin Urcan şi diminuarea indemnizaţiei în cazul lui Florin Pâslaru, după ce rapoartele de evaluare privind incompatibilitatea au rămas definitive prin decizii ale instanţei.

419 afișări
Imaginea articolului ANI cere Parlamentului sancţionarea deputaţilor Florin Pâslaru şi Ionaş Florin Urcan

ANI cere Parlamentului sancţionarea deputaţilor Florin Pâslaru şi Ionaş Florin Urcan

În ceea ce îl priveşte pe deputatul Ionaş Florin Urcan, Agenţia Naţionalã de Integritate a solicitat Camerei Deputaţilor încetarea de drept a mandatului de deputat.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat la data de 4 noiembrie 2013 că Ionaş Florin Urcan, la data faptelor, primar al Oraşului Luduş, judeţul Mureş, "s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitării mandatului 2008-2012, întrucât a deţinut, simultan, atât funcţia de ales local, cât şi calitatea de reprezentant din partea autorităţii publice locale în cadrul Consiliului de administraţie al Grupului Şcolar Industrial Luduş, precum şi calitatea de administrator în cadrul a două societãţi comerciale", precizează ANI într-un comunicat de presă.

Raportul de evaluare a stării de incompatibilitate a rămas definitiv şi irevocabil prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din data de 23 martie 2016.
În cazul deputatului Florin-Costin Pâslaru, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a solicitat diminuarea indemnizaţiei cu 10% pe o perioadã de maximum 3 luni.

Agenţia Naţionalã de Integritate a constatat la data de 8 noiembrie 2011, Florin-Costin Pâslaru, deputat în Parlamentul României, "a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă privind angajarea fiului său, în cadrul Biroului Parlamentar - Circumscripţia electoralã nr.18 Galaţi, încălcând astfel, prevederile Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003", precizează ANI.

Raportul de evaluare a rãmas definitiv şi irevocabil prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din 18 mai 2016.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici