Antonescu: Isărescu nu este singurul independent capabil să conducă un Guvern în ţara asta

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, la Realitatea TV, că guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, nu e singurul independent prestigios şi capabil să conducă un Guvern în România.

18 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Isărescu nu este singurul independent capabil să conducă un Guvern în ţara asta

Antonescu: Isărescu nu este singurul independent capabil să conducă un Guvern în ţara asta (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

"Nu e singurul independent prestigios şi capabil să conducă un Guvern în ţara asta (Mugur Isărescu, n.r.)", a susţinut Crin Antonescu la Realitatea TV.

Moderatorul i-a cerut lui Antonescu să dea un nume de independent, însă Antonescu a replicat: "Ştiţi de ce nu se riscă nume? Pentru că există oameni despre care eu pot să spun acum unu, doi, trei, cinci, am mai făcut-o şi cu alte prilejuri, şi mâine se umple de tot oraşul de faptul că ăla e în conspiraţie cu liberalii, că liberalii îl propun pe ăla. N-are rost".

"Oricum, e un moment în care chiar dacă ar fi un Guvern de politicieni, un Guvern condus de un politician era nevoie demult, de la începutul lui 2008 poate, de la începutul lui 2009 sigur, să se facă apel la centrele de expertiză din România. Există totuşi în afara curţii partidelor politice sau anturajului lor obişnuit există oameni în România care mai au habar. Şi dincolo de reprezentanţii oficiali ai patronatelor există un mediu de afaceri, un mediu academic, există economişti, există români şi-n alte ţări", a mai spus liderul PNL, adăugând că în acest moment "un Guvern de tehnicieni este singura soluţie".

Pe de altă parte, Antonescu a ţintut să sublinieze faptul că a avut joi prilejul, la invitaţia ambasadorului Spaniei, să discute cu o bună parte din ambasadorii Uniunii Europene, cărora "ideea de Guvern de tehnicieni" le ridică semne de întrebare.

"Ideea asta de Guvern de tehnicieni naşte rezerve. Ce înseamnă asta domnule, că nu vă asumaţi răspunderea, se dă la o parte clasa politică? Nu. Dar pentru că este imposibil în acest moment ca PNL să poată să-şi asume guvernarea, că ar face-o, singur, pentru că nu putem avea încredere că s-ar ajunge tot acolo într-un Guvern Boc V, indiferent cum l-ar chema pe Boc al V-lea, atunci sigur că soluţia asta se impune", a conchis Antonescu.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, la Realitatea TV, că nu crede în persoane "providenţiale" şi că ideea că guvernatorul Băncii Centrale, Mugur Isărescu, ca premier, ar putea schimba ceva este o iluzie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici