Aurescu: Interviul fostului ambasador al Belgiei în care critică Parlamentul, dat în nume personal

Ministrul de externe Bogdan Aurescu a declarat, miercuri, că a informat Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor că Ministerul de Externe belgian a comunicat că interviul dat de fostul ambasador al Belgiei, Philippe Beke, în care acesta critică Parlamentul a fost strict personal şi nu a avut girul părţii belgiene.

122 afișări
Imaginea articolului Aurescu: Interviul fostului ambasador al Belgiei în care critică Parlamentul, dat în nume personal

Aurescu: Interviul fostului ambasador al Belgiei în care critică Parlamentul, dat în nume personal (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

Aurescu a fost invitat la şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor pentru a discuta despre demersurile pe care Ministerul de Externe român le-a făcut cu privire la interviul dat de fostul ambasador al Belgiei la Bucureşti, Philippe Beke, în care a spus că Parlamentul ar trebui să facă politică, nu bani.

"Am informat Biroul Permanent de demersurile pe care ministerul de externe le-a efectuat deja pe lângă ministerul de externe belgian. Răspunsul pe care ministerul de externe belgian l-a transmis a fost acela că interviul a fost acordat după ce ambasadorul Belgiei şi-a încheiat mandatul la Bucureşti, nu a fost autorizat de minsterul de externe belgian, prin urmare a fost acordat cu titlul strict personal şi nu afectează în niciun fel relaţiile diplomatice între România şi Belgia care sunt foarte bune e toate planurile" a afirmat Aurescu.

La finalul mandatului de ambasador al Belgiei în România şi Republica Moldova, Philippe Beke a acordat un interviu MEDIAFAX, în care a spus că "în Parlamentul României ar trebui să se facă politică, şi nu bani". El vorbeşte şi despre problemele din administraţie, unde sunt "multe persoane incompetente şi corupte".

Ambasadorul Belgiei în România şi Republica Moldova, Philippe Beke, vorbeşte, în interviul acordat MEDIAFAX, despre amploarea pe care a luat-o migraţia, dar şi despre administraţie, unde crede că sunt adevăratele probleme cu care se confruntă România. Diplomatul consideră că în administraţia din România ”este prea multă numire politică”, ajungând directori ”persoane care nu au o diplomă şi care nu sunt capabile să ocupe astfel de funcţii”.

Philippe Beke mai spune că toate iniţiativele de până acum privind descentralizarea au eşuat şi că România nu are niciun motiv pentru care să nu poată reuşi să finalizeze acest proces. De asemenea, diplomatul consideră că este necesară elaborarea cât mai rapidă a noii legislaţii privind licitaţiile publice, spunând că în administraţie ”sunt prea multe persoane incompetente şi corupte”.

Totodată, el spune că politicienii trebuie să îşi asume responsabilitatea, să nu mai insiste pe extinderea imunităţii, iar în Parlament ”să se facă politică, şi nu bani”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici