Băsescu: Am solicitat controlarea transferului de tehnologie militară NATO către terţi

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, că a solicitat, în reuniunea Consiliului Nord-Atlantic de la Chicago, ca transferul de tehnologie militară din ţări membre NATO către ţări din afara Alianţei să se facă numai "controlat".

311 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Am solicitat controlarea transferului de tehnologie militară NATO către terţi

Traian Băsescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Am făcut o remarcă legată de realităţi ale sistemului nostru militar în interiorul NATO. Remarca a fost legată de transferul de tehnologie în afara statelor membre NATO, iar România a cerut ca acest tip de transfer să se facă cu ştiinţa aliaţilor, controlat şi în condiţiile în care aliaţii nu sunt periclitaţi. Nu voi intra în detalii legate de problema ridicată, dar ele au fost ridicate şi au fost şi înţelese", a declarat preşedintele Băsescu, într-o conferinţă de presă susţinută la Chicago.

Preşedintele a participat duminică la reuniunea Consiliului Nord-Atlantic, primul format al Summitului NATO de la Chicago.

(Corespondenţă la la trimisul Mediafax la Chicago, Marius Frăţilă)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici