Băsescu: Dacă se reia creşterea economică, am putea analiza coborârea cotei unice

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, sâmbătă, la dezbaterea organizată la Cluj, cu liderul liberal Crin Antonescu, faptul că s-ar putea analiza reducerea cotei unice de la 16 la 14 la sută, până în anul 2011, în cazul în care se va relua creşterea economică în parametrii suficient de ridicaţi.

13 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Dacă se reia creşterea economică, am putea analiza coborârea cotei unice

Băsescu: Dacă se reia creşterea economică, am putea analiza coborârea cotei unice (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Eu nu vorbesc în programul meu electoral acum despre o relaxare fiscală pentru că este nerealistă. Avem un deficit al bugetului de stat de peste opt la sută, ceea ce înseamnă că trebuie să ne aşezăm în zona prudenţei. Va trebui să vedem în 2011, dacă se reia creşterea economică la parametri suficient de ridicaţi, am putea analiza coborârea cotei unice de la 16 la sută la 14 la sută, dar nu mai mult", a spus Băsescu.

El a făcut această afirmaţie la solicitarea moderatorului dezbaterii, Mihnea Măruţă, privind opinia sa despre cota unică.

La rândul său, Crin Antonescu a spus că, dacă va fi ales, va acţiona ca preşedinte, astfel încât viitorul Guvern al României să ia în plan economic măsuri privind reducerea cotei unice şi a TVA.

"Cota unică va scădea, va scădea şi TVA şi se va rezolva acest păienjeniş fiscal. O va face guvernul care va avea în program aceste lucruri. Că din acest guvern vor fac parte PNL, PSD sau PDL, se va discuta. Eu, ca preşedinte, voi acţiona ca un guvern să acţioneze hotărât în plan economic cu aceste măsuri", a spus liderul liberal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici