Băsescu: Nu cred că e o miză politică eliminarea lui Tobă. Acuzaţia din comunicatul DNA e însă subţire

Traian Băsescu a spus, duminică seara, că nu crede că a existat o miză politică pentru înlăturarea lui Petre Tobă de la MAI, dar sunt probleme reale la serviciul de informaţii al ministerului, adăugând însă că acuzaţia din comunicatul DNA privind favorizarea infractorului este "subţire".

2037 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Nu cred că e o miză politică eliminarea lui Tobă. Acuzaţia din comunicatul DNA e însă subţire

Băsescu: Nu cred că e o miză politică eliminarea lui Tobă. Acuzaţia din comunicatul DNA e însă subţire

"Analiza mea este că nu a fost un joc pentru eliminarea ministrului Tobă, ci pur şi simplu declaraţiile pe care le-au dat ofiţerii care au fost chemaţi la DNA au generat un bulgăre. Ce mă nedumereşte însă...acuzaţia către ministrul Tobă că a favorizat infractorul refuzând să desecretizeze anumite documente de la serviciul de informaţii al Internelor. Probabil, erau documentele de achiziţii a bunurilor, că am înţeles că se achiziţiona şi caviar, şi şampanie, şi duşuri, şi maşini şi parfumuri.. Nedumerirea mea este de ce poţi să îl acuzi pe ministru de Interne că nu a desecretizat nişte documente atâta timp cât nu el le-a secretizat. Legea e extrem de precisă-nu poate desecretiza decât cel care a secretizat, eventual şeful serviciului şi nu ministrul", a susţinut liderul PMP, într-o emisiune la RTV.

Traian Băsescu a mai spus că, în opinia sa, aşa cum arată comunicatul de DNA, acuzaţia este "subţire", iar procurorul de caz are o "slabă pregătire".

"Preşedintele Iohannis a primit nouă bibliorafturi, deci dosarul este foarte mare. Strict pe comunicatul DNA-ului preşedintele Iohannis ar trebui să respingă începerea urmăririi penale", a mai comentat el.

Traian Băsescu a mai spus că a urmărit dezbaterea publică privind demisia lui Petre Tobă de la Ministerul afacerilor interne, dar nu crede că a fost o miză în eliminarea lui Tobă pentru că acesta a fost susţinut la nominalizare atât de SRI, cât şi de preşedintele Klaus Iohannis. În acelaşi timp, el a argumentat că nu vede de ce ar fi dorit cineva să îl schimbe pe Tobă din guvern în condiţiile în care alegerile locale s-au desfăşurat corect.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici