Băsescu: Nu merg la vot în turul II dacă rămân Ponta şi Iohannis, amândoi sunt oportunişti, corupţi

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că nu va merge la vot în turul 2, dacă rămân în cursă Victor Ponta şi Klaus Iohannis, precizând că amândoi sunt oportunişti şi corupţi.

906 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Nu merg la vot în turul II dacă rămân Ponta şi Iohannis, amândoi sunt oportunişti, corupţi

Băsescu: Nu merg la vot în turul II dacă rămân Ponta şi Iohannis, amândoi sunt oportunişti, corupţi (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Nu mă duc la vot, aceşti oameni amândoi sunt oportunişti şi corupţi", a spus Băsescu, la Realitatea TV. Preşedintele a spus că o susţine pe Elena Udrea, care nu minte.

El a făcut referire la cele şase case "din meditaţii ale profesorului Klaus Iohannis" dar şi despr procesul acestuia legat de incompatibilitate.

"Când ştii că procesele legate de incompatiblitate sunt ca briciul, tu stai cu anii la ultima instanţă, la Înalta Curte. Dosarul e din pimăvara lui 2013, nu l-a interesat să accelereze dosarul şi intri în campanie în care rişti să îţi spună ANI că eşti incompatibil? Este un risc, eu nu spun că va fi, eu nu ştiu", a mai declarat Băsescu.

Întrebat în legătură cu corupţia lui Victor Ponta, Băsescu a amintit de faptul că acesta, printr-o hotărâre de Guvern, a solicitat ca în locul datoriei de 580 de milioane de dolari în cazul KazMunaiGaz să primească doar 200 de milioane de dolari. Întrebat dacă Ponta a luat comision în schimbul acceptării acestei reduceri de datorii, Băsescu a răspuns că este o explicaţie a atitudinii premierului. Întrebat dacă are dovezi, Băsescu a spus că dacă le-ar fi avut, le-ar fi prezentat public.

El s-a arătat însă că convins că o instituţie a statului se va sesiza şi va întreba unde sunt cele 300 de milioane diferenţă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici