Băsescu participă, vineri şi sâmbătă, la lucrările Summit-ului NATO de la Lisabona

Preşedintele Traian Băsescu se va afla, vineri şi sâmbătă, la Summit-ul NATO, care va avea ca principale teme pe agendă adoptarea Noului Concept Strategic, dar şi dezbateri privind apărarea antirachetă, viitorul misiunii în Afganistan şi cooperarea cu Rusia, informează Preşedinţia.

21 afișări
Imaginea articolului Băsescu participă, vineri şi sâmbătă, la lucrările Summit-ului NATO de la Lisabona

Băsescu participă, vineri şi sâmbătă, la lucrările Summit-ului NATO de la Lisabona (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Şeful statului va participa, vineri, la reuniunea Consiliului Nord-Atlantic şi la dineul de lucru, urmând ca sâmbătă să ia parte la reuniunea în format extins privind Afganistanul, precum şi la Consiliul NATO - Rusia.

Principalul subiect pe agenda aliaţilor îl constituie adoptarea Noului Concept Strategic.

De asemenea, cu prilejul Summit-ului NATO de la Lisabona, aliaţii vor dezbate şi adopta o serie de decizii cu privire la apărarea antirachetă, viitorul misiunii în Afganistan, cooperarea cu Rusia sau procesul de reformă şi transformare a Alianţei, se arată în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici