Băsescu, românilor din Turcia: Avem un Guvern stabil, că nu-l mişcăm cu nimic de-acolo

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, miercuri, la întâlnirea cu românii din Ankara, că România are un Guvern stabil, pentru că nu e mişcat cu nimic, mai ales că se apropie de o majoritate de 80% în Parlament.

464 afișări
Imaginea articolului Băsescu, românilor din Turcia: Avem un Guvern stabil, că nu-l mişcăm cu nimic de-acolo

Traian Băsescu (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

"De altfel, avem un Guvern stabil, că nu-l mişcăm cu nimic de-acolo. 70%, se apropie de 80% în Parlament, deci România stabilitate politică are, creştere economică are, acolo, mai bine decât multe ţări din Uniunea Europeană. Nu suntem perfecţi, ceea ce ştiţi, desigur. Ne vede toată lumea, noi credem că nu ne vede nimeni. Când mai modificăm un Cod penal, când mai vrem să ne scoatem, noi, politicienii, din faţa justiţiei, dar altfel, în felul nostru, mergem înainte", le-a spus şeful statului românilor din Turcia.

"Aflându-mă la Ankara, nu am să vă spun noutăţi, că sunteţi aproape de casă, dar dacă vreţi o prognoză pentru România, convingerea mea este că România are o situaţia macroeconomică aproape consolidată, deşi nu se ştie ce vremuri or să vină. Aşa cum se văd evoluţiile economice în Europa, cred că România poate face faţă perioadei următoare, care ar trebui să fie o perioadă de creştere economică", a spus preşedintele Băsescu.

El a menţionat că şi anul acesta a fost mai optimist decât Fondul Monetar Intrnaţional şi şi-a exprimat încrederea că în anul 2014 România va avea o creştere economică mai bună decât cea evaluată de FMI.

"După părerea mea, vom avea o creştere între 3 şi 4%, ceea ce ne va permite să ne continuăm consolidarea fiscală", a mai spus preşedintele.

El a spus că este îmbucurător că România a reuşit să reducă deficitul bugetar, dar cel mai important lucru este că s-a redus extraordinar de mult deficitul de cont curent, ceea ce înseamnă că exporturile au crescut suficient de mult pentru a acoperi aproape importurile.

"Mai avem un deficit de cont curent de maximum 1%, asta înseamnă maximum un miliard şi jumătate de euro, ceea ce se compensează cu investiţiile străine sau banii de la Uniunea Europeană. Cred că anul acesta vom depăşi 50 de miliarde de euro exporturi, adică pentru anul 2013", a mai spus şeful statului.

Preşedintele Traian Băsescu a mai spus că exportăm pe una dintre cele mai exigente pieţe din lume, zona Euro.

"Iată că România se schimbă. Sigur, presa ne ceartă tot timpul că avem prea puţini kilometri de auostradă, dar totuşi am trecut de 500. Mai facem vreo 500 din banii de la acest exerciţiu european, şi probabil încă 700 în 2014-2020. Mergem înainte, aşa, mai uşor", a comentat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici