BEM Bucureşti: Candidaţii Prigoană şi Stroe sunt "defintivi"

BEM Bucureşti a decis, duminică, că Honorius Prigoană (PDL) şi Radu Stroe (PNL) sunt candidaţii "definitivi" în alegerile parlamentare parţiale pentru Colegiul 1 din Capitală, deşi Curtea Constituţională nu s-a pronunţat în cazul lui Remus Cernea (ecologist), un alt candidat înscris în cursă.

51 afișări
Imaginea articolului BEM Bucureşti: Candidaţii Prigoană şi Stroe sunt "defintivi"

BEM Bucureşti: Candidaţii Prigoană şi Stroe sunt "defintivi"

"BEM a constatat rămânerea defintivă a candidaturilor lui Honorius Prigoană şi Radu Stroe pentru alegerile parlamentare parţiale, din 17 ianuarie. Decizia a fost luată pentru respectarea calendarului electoral", a precizat, duminică, pentru MEDIAFAX, Iulian Ivan, purtătorul de cuvânt al BEM Bucureşti.

Oficialul BEM a spus că tragerea la sorţi pentru stabilirea ordinii pe buletinul de vot se va face luni, 5 ianuarie, după ce Biroul va fi completat cu reprezentanţi ai PNL şi PDL.

Biroul electoral de circumscripţie al Municipiului Bucureşti a respins candidatura lui Remus Cernea, propus de Partidul Verde, stabilind că acesta nu îndeplineşte condiţiile legale pentru a candida deoarece a fost propus de un partid care la alegerile parlamentare anterioare nu a întrunit pragul electoral, nefiind astfel reprezentat în actualul Parlament.

Remus Cernea a depus la Tribunalul Bucureşti, contestaţia faţă de decizia prin care candidatura sa pentru Camera Deputaţilor a fost respinsă de Biroul electoral de circumscripţie al Municipiului Bucureşti. Tribunalul Bucureşti a decis în aceeaşi zi să suspende judecarea contestaţiei lui Cernea şi să o trimită la Curtea Constituţională. Instanţa a arătat că sunt îndeplinite condiţiile din Legea 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale pentru ca excepţia să fie trimisă, pentru dezbatere, acestei instanţe, care are competenţă în acest caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici