Biden îi avertizează pe Trump şi pe republicanii care îl sprijină: „Sunteţi nişte extremişti care ameninţă pilonii republicii noastre”

Preşedintele Joe Biden a susţinut joi o evaluare sumbră a democraţiei americane în timpul unui discurs desfăşurat la oră de maximă audienţă în Philadelphia, avertizând că Donald Trump şi aliaţii săi politici vor duce America de râpă în cazul în care vor mai ajunge la conducere.

4617 afișări
Imaginea articolului Biden îi avertizează pe Trump şi pe republicanii care îl sprijină: „Sunteţi nişte extremişti care ameninţă pilonii republicii noastre”

„În timp ce stau aici în seara asta, egalitatea şi democraţia sunt atacate”, a spus Biden la Independence Hall.

„Nu ne facem nicio favoare să ne prefacem altfel. Aşa că în seara asta, am ajuns în acest loc unde a început totul. Să vorbesc  naţiunii cât de clar pot despre ameninţările cu care ne confruntăm. Despre puterea pe care o avem în noi în propriile mâini pentru a face faţă acestor ameninţări”.

După ce i-a atacat pe republicani pentru ceea ce el îl cataloghează drept „extremism MAGA” şi „semifascism”, oficialii administraţiei spun că Biden a hotărât că era momentul potrivit pentru a oferi o socoteală mai serioasă şi mai sumbră asupra forţelor antidemocratice aflate în creştere în toată ţara. 

Trebuie să fim sinceri unii cu alţii şi cu noi înşine: ce se întâmplă astăzi în ţara noastră nu este normal”, a spus Biden. „Donald Trump şi republicanii MAGA reprezintă un val de extremism care ameninţă fundaţiile republicii noastre”.

Preşedintele adaugă că Partidul Republican a fost parţial dominat, condus şi intimidat de Trump şi acoliţii săi în 2022, transmite CNN.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici