Biden se va adresa americanilor cu privire la războaiele din Gaza şi Ucraina

Preşedintele american Joe Biden se va adresa publicului american mâine seară, la ora 20:00 (după ora Coastei de Est/ora 3 dimineaţa în România), cu privire la răspunsul Washingtonului la atacurile teroriste Hamas şi la războiul în desfăşurare al Rusiei împotriva Ucrainei, a spus Casa Albă.

365 afișări
Imaginea articolului Biden se va adresa americanilor cu privire la războaiele din Gaza şi Ucraina

Facebook/Mediafax Foto

Acesta va fi al treilea astfel de discurs pe care Biden îl ţine despre războiul Israel-Hamas de când gruparea teroristă a lansat un atac şoc fără precedent asupra Israelului pe 7 octombrie.

În urma atacului au fost ucise aproximativ 1.300 de oameni, majoritatea civili şi au fost luaţi 199 de prizonieri. 

Între timp, în Ucraina, din tabăra ucraineană au rezultat 120,000 de militari şi 17,000 civili ucişi. 

Potrivit Reuters, Biden ia în considerare să trimită 100 de miliarde de dolari ca ajutor financiar şi militar pentru Israel, Ucraina şi Taiwan. 

În cererea de finanţare de 100 de miliarde de dolari, se aşteaptă ca Biden să ceară 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina, au declarat pentru NBC News un reprezentant din Congres şi două surse anonime cu informaţii. Restul cererii va include aproximativ 40 de miliarde de dolari pentru a oferi ajutor Israelului, Taiwanului şi pentru securizarea graniţei dintre SUA şi Mexic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici