Blaga: PDL nu a găsit temei constituţional pentru a ataca la CC bugetul de stat pe 2014

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că PDL nu a găsit temei constituţional pentru a ataca bugetul de stat pe 2014 la Curtea Constituţională, dar a arătat că Preşedinţia "are cu totul alte posibilităţi legale" şi poate retrimite bugetul înapoi la Parlament.

273 afișări
Imaginea articolului Blaga: PDL nu a găsit temei constituţional pentru a ataca la CC bugetul de stat pe 2014

Preşedintele PDL, Vasile Blaga (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Noi nu am atacat bugetul la Curtea Constituţională, aşa cum am făcut anul trecut, pentru că anul trecut l-am atacat pe procedură. Îmi aduc aminte că ei pierduseră pe traseu patru mii şi ceva de amendamente. În cursul acestui an, PDL, singurul partid de opoziţie, a susţinut până la 12 noaptea 1.400 de amendamente. Deci, n-am găsit temei constituţional pentru a-l ataca (la Curtea Constituţională - n.r.). Sigur, Preşedinţia are cu totul alte posibilităţi legale, îl poate retrimite înapoi, dar asta nu înseamnă şi noi am explicat foarte bine, legea finanţelor publice oferă guvernului USL-ist toate condiţiile pentru a putea plăti pensiile majorate de la 1 ianuarie", a declarat Vasile Blaga înainte de şedinţa BPN al PDL.

Prim-vicepreşedintele PDL Anca Boagiu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că PDL va contesta bugetul la Curtea Constituţională "dacă va găsi motive suficient de bine întemeiate", dar a precizat că "deocamdată" în partid nu s-a luat asemenea decizie din punct de vedere politic.

Parlamentul a adoptat, miercuri, proiectele legii bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2014. Procedura prevede în cazul acestor proiecte, pentru atacarea la Curtea Constituţională, un termen de 5 zile.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că Bugetul nu a sosit la promulgare, că se aşteaptă să primească legea luni şi că o poate analiza, înainte de a lua o decizie, până pe 29 decembrie, el precizând că va promulga imediat Bugetul asigurărilor sociale.

Şeful statului a precizat, în mai multe rânduri, că va respinge Bugetul în condiţiile în care acesta conţine creşterea accizei la carburant şi că analizează şi posibilitatea de a-l ataca la CC.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici