Video Campanie pentru prezenţa tinerilor la vot: "Dă un refresh la fază gen votează" - VIDEO

Autoritatea Electorală Permanentă a lansat joi campania pentru promovarea prezenţei la vot, la alegerile parlamentare, pentru tinerii între 18 ani şi 20 de ani, sub sloganul "Dă un refresh la fază gen votează", fiind prezentate o serie de clipuri ce se adresează acestora.

1695 afișări

Prezentarea campaniei a fost realizată de actorul Ovidiu Niculescu, la eveniment luând parte preşedintele şi vicepreşedinţii AEP, dar şi preşedintele Pro Democraţia, Cristian Pârvulescu.

"Este o campanile care ţinteşte în general electoratul tânăr, care se prezintă cel mai puţin la vot în România, dar atunci când se prezintă la vot poate să schimbe direcţia votului. Nu asta este intenţia acum, ci aceea de a atrage o parte a populaţiei României, importantă, dar indiferentă faţă de politică (…) Societatea este rezultatul unui echilibru şi dacă tinerii nu participă la vot atunci societatea va prezenta un semnal mult mai îmbătrânit. Nu se vor regăsi, şi vor protesta. Dacă se prezintă la vot şansa de a modifica în mod rezonabil societatea e mult mai mare şi ăsta cred că este mesajul pe care trebuie să-l înţelegem", a spus Pârvulescu.

El a apreciat că este vorba de o campanie "de tip nou".

"Nu toţi oamenii se vor regăsi în aceşti tineri, dar poate că se va întâmpla nu doar ca aceşti tineri să se prezinte la vot. Este din punctul meu de vedere o campanile adresată unui tineret urban, care se prezintă foarte puţin la vot", a mai spus Pârvulescu.

De asemenea, vicepreşedintele AEP, Marian Muhuleţ, a declarat că pentru campania de promovare a prezenţei la urne au fost alocaţi 50.000 de euro. El a fost întrebat dacă sloganul campaniei este unul potrivit pentru un astfel de demers. "Şi pe mine m-a surprins puţin atunci când au venit cu această propunere , i-am şi rugat să-mi prezinte câteva date. Din câte am înţeles, şi cred că aşa este, este noul limbaj pe care generaţia tânără îl utilizează, şi eu sunt în grupa de vârstă peste 30 de ani şi cred că există un soi de prăpastie între noi şi cei care vin din spate. Deci cred că este un mesaj aplicabil acestui segment de vârstă", a explicat Muhuleţ.

El a mai susţinut că în cazul celor peste 50 de persoane care au participat la filmarea clipurilor de promovare s-a urmărit ca acestea să nu aibă "afinitate politică, să nu aibă legătură cu vreun partid politic, să apară la concerte în campania electorală pentru un partid politic sau altul".

"Sper să nu-l vedem pe niciunul pe vreo scenă pentru susţinerea vreunui concert pentru un partid sau altul", a mai spus Muhuleţ.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice! 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici