Carmen Dan, după reacţiile negative la mesajul de susţinere a lui Dragnea: Să ameninţi, în mod abject, făcând referire la moarte sau viol, depăşeşte orice limită a toleranţei!

Ministrul Carmen Dan, a precizat vineri, drept răspuns la numeroasele comentarii negative pe care le-a primit după postarea privind condamnarea lui Liviu Dragnea, că dreptul la exprimare este neîngrădit indiferent de opinie şi că nu o să îşi închidă pagina de Facebook, deşi unii se aşteptau.

8783 afișări
Imaginea articolului Carmen Dan, după reacţiile negative la mesajul de susţinere a lui Dragnea: Să ameninţi, în mod abject, făcând referire la moarte sau viol, depăşeşte orice limită a toleranţei!

Carmen Dan, după reacţiile negative la mesajul de susţinere a lui Dragnea: Nu închid pagina de Facebook/ Să ameninţi, în cel mai abject mod posibil, făcând referire la moarte sau viol, depăşeşte orice limită a toleranţei!

„Dreptul la exprimare este liber şi neîngrădit, indiferent de opinia împărtăşită. Mulţi dintre cei care au comentat cu patos ultima mea postare se aşteptau, probabil, să îmi închid pagina de facebook. N-am s-o fac pentru că sunt un om care îşi asumă opiniile şi, din respect faţă de mine în primul rând, le exprim într-un limbaj decent! Nici măcar nu intenţionez să şterg comentariile pentru că, oricât de abominabile ar fi, au menirea de a reflecta şi alte opinii, ale celor care ne critică măsurile pe care le luăm pentru a ne respecta angajamentele asumate. Sincer, mă îndoiesc profund că un om de bun simţ poate empatiza cu cineva care se adresează altei persoane cu apelative imposibil de reprodus, mai ales pentru că ştiu că majoritatea românilor au bun simţ! Mult!”, a scris ministrul de Interne, Carmen Dan, pe Facebook.

Ministrul a mai subliniat că este conştientă de faptul că opinii diferite vor mai exista, însă modul în care acestea sunt susţinute fac diferenţa.

„Poţi să iti permiţi multe în lumea asta, dar să ameninţi, în cel mai abject mod posibil, făcând referire la moarte sau viol, depăşeşte orice limită a toleranţei! Nu vorbesc acum prin prisma ministrului de interne, ci din perspectiva omului, a femeii şi a cetăţeanului român care, asemenea oricăruia dintre cei care citesc aceste rânduri, are dreptul la liberă exprimare. Repet, într-un limbaj decent! Precizez că acest mesaj se adresează oamenilor de bună credinţă, celor care au ales să-mi scrie în privat mesaje de bun simţ şi pe care îi înţeleg că nu vor să suporte la rândul lor jigniri şi ameninţări, dacă ar alege să comenteze public. Voi continua să le răspund acestora şi îi asigur, totodată, că voi susţine în continuare echipa din care fac parte şi care a primit votul a milioane de români!”, a mai scris Carmen Dan.

Precizările vin după ce ministrul Carmen Dan a scris, joi seară pe Facebook, după ce instanţa supremă a pronunţat decizia de condamnare pentru Liviu Dragnea, că instanţa a dat o decizie politizată. După această postare, câteva mii de utilizatori au postat mesaje negative.

"Cumpătarea este o dovadă de înţelepciune şi, atât timp cât lupta nu s-a dus până la capăt, consider că este mai bine să taci inteligent, decât să jubilezi gratuit... Nu este pentru prima dată când eu şi colegii mei de partid trebuie să ne arătăm unitatea şi tăria de caracter în faţa unor momente grele. Am fost şi voi fi alături de preşedintele partidului, Liviu Dragnea, şi sunt convinsă că, până la final, îşi va demonstra nevinovăţia. Nu este o decizie definitivă! Este evident că această sentinţă este una politizată. Este răspunsul vindicativ nu numai la presiunea străzii, ci şi la încercarea autorităţilor legislative şi executive de a reforma statul de drept, acela real! De a armoniza legislaţia respectând Constituţia şi deciziile CCR, aşa cum se întâmplă în orice democraţie autentică!", a scris Carmen Dan, joi seara, pe Facebook.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici