Carmen Dan, în vizorul PNL. Partidul cere Comisie de anchetă parlamentară cu privire la pensionările şi reangajările din MAI/ Să fie audiată în Parlament privind managementul defectuos de la paşapoarte

PNL va solicita, la începtul sesiunii parlamentare din toamnă, constituirea unei comisii de anchetă parlamentară al cărei obiect de activitate să fie modul în care s-au făcut pensionările şi reangajările „de a doua zi” în cadrul MAI, a declarat, duminică, vicepreşedintele PNL Florin Roman.

4086 afișări
Imaginea articolului Carmen Dan, în vizorul PNL. Partidul cere Comisie de anchetă parlamentară cu privire la pensionările şi reangajările din MAI/ Să fie audiată în Parlament privind managementul defectuos de la paşapoarte

Carmen Dan, în vizorul PNL. Partidul cere Comisie de anchetă parlamentară cu privire la pensionările şi reangajările din MAI

„Vom solicita, la începutul sesiunii, Comisie de anchetă parlamentară pentru modul în care s-au făcut pensionările şi reangajările – a doua zi, în multe situaţii – în cadrul MAI. Ceea ce a făcut Carmen Dan, această secretară de casă a lui Liviu Dragnea – să semneze pensionări şi a doua zi reangajări, sunt în ţară zeci de astfel de cazuri - nu e normal. Nu e normal ca oameni care pleacă cu pensii de peste 120 de milioane de lei vechi, a doua zi să fie reintegraţi ca personal contractul în acelaşi minister”, a spus Florin Roman, într-o conferinţă de presă.

El a arătat că pensionarea şi reangajarea personalului în MAI a reprezentat „un jaf pe faţă” şi „o bătaie de joc la adresa celor care muncesc cinstit”.

Întrebat care ar fi problema de legalitate invocată de PNL, Roman a spus că aceasta rezidă în faptul că reîncadrările ar fi trebui făcute, din punct de vedere legal, în baza unui concurs, care are o perioadă de desfăşurare de aproximativ o lună, şi nu "a doua zi".

„Există o problemă de imoralitate, dar şi de legalitate. Postul trebuie ocupat prin concurs, iar procedura e de 30 de zile. Ori, aceste cazuri sunt generale. Sunt foarte multe cazuri de chestori ieşiţi la pensie şi reangajaţi a doua zi fie la prefecturi, consilieri ai prefecţilor, fie la MAI, ca persanal contractual”, a mai spus Roman.

PNL îşi propune ca la începutul sesiunii parlamentare să o invite pe ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, în Parlament, pentru audieri privind managementul defectuos de la paşapoarte, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele PNL Florin Roman.

„PNL îşi propune ca la începutul sesiunii parlamentare să o invite pe doamna ministru Carmen Dan, secretară de casă a tovarăşului Dragnea, la audieri la Comisia de administraţie publică şi la Comisia de ordine publică, să dea explicaţii vizavi de managementul defectuos legat de această situaţie de la paşapoarte”, a spus Florin Roman.

El a precizat că la momentul la care a fost propusă ministru al Afacerilor Interne şi a fost audiată de către comisiile parlamentare de specialitate, Carmen Dan a precizat, că nu va exista o criză a cozilor la paşapoarte.

„Pe stenograme, la audieri, i s-a ridicat această problemă şi a dat asigurări că sunt pregătiţi pentru a nu fi loviţi de o criză a cozilor la paşapoarte. Românii au fost din nou umiliţi, atât de bine s-a asigurat. E greu să treci de la secretară de şcoală la ministerul de Interne, e foarte greu să gestionezi astfel de situaţii. Dacă erau deştepţi, detaşau personal”, a mai spus Roman.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici