Carmen Iohannis îl însoţeşte pe preşedinte în Israel. Cei doi vor vizita Biserica Sfântului Mormânt

Soţia preşedintelui, Carmen Iohannis, îl însoţeşte pe acesta în vizita de stat în Israel, cei doi urmând să se întâlnească luni cu patriarhul grec-ortodox al Ierusalimului, Teofil al III-lea şi să viziteze Biserica Sfântului Mormânt, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

2856 afișări
Imaginea articolului Carmen Iohannis îl însoţeşte pe preşedinte în Israel. Cei doi vor vizita Biserica Sfântului Mormânt

Carmen Iohannis îl însoţeşte pe preşedinte în Israel. Cei doi vor vizita Biserica Sfântului Mormânt (Imagine: Andreea Alexandru/ Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit sursei citate, ceremonia primirii oficiale va avea loc luni, la ora 09:30, la Ierusalim şi va fi urmată de discuţii cu preşedintele israelian Reuven Rivlin, la reşedinţa prezidenţială "Beit Hanasi". Cei doi vor susţine declaraţii de presă comune.

La ora 12:45, la sediul Guvernului, va avea loc un tête-à-tête cu prim-ministrul Statului Israel, Benjamin Netanyahu, convorbirile fiind precedate de scurte declaraţii de presă.

Programul oficial include, la ora 16.15, întâlnirea preşedintelui Klaus Iohannis şi a soţiei, Carmen Iohannis, cu patriarhul grec-ortodox al Ierusalimului, Teofil al III-lea, la sediul Patriarhiei Ortodoxe-Greacă. Discuţiile vor fi urmate de vizitarea Bisericii Sfântului Mormânt.

Preşedintele Klaus Iohannis anunţase că se va întâlni şi cu lideri ai Parlamentului (Knesset) şi cu alte oficialităţi, dar şi cu reprezentanţi ai disaporei române.

"Voi avea cel puţin o întâlnire cu diaspora noastră din Israel şi voi avea discuţii, cred eu foarte bune, care au scopul de îmbunătăţi relaţia dintre România şi Israel", preciza joi preşedintele Klaus Iohannis, într-o declaraţie de presă, susţinută la Palatul Cotroceni.

Iohannis a mai spus că vizita de stat a fost stabilită cu multe luni în urmă şi, din aceste motive, nu a putut amâna delegaţia pentru a participa la reuniunile de la Bruxelles. Astfel, l-a mandatat pe premierul Dacian Cioloş, pentru a reprezenta România, luni, la două întâlniri care vor avea loc la Bruxelles:summit-ul liderilor europeni cu Turcia, şi o întâlnire informală a liderilor din Consiliul European, reuniuni la care se va discuta despre problema migraţiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici