CCR amână, din nou, pronunţarea pe Legea conversiei creditelor în franci elveţieni

Curtea Constituţională a decis, miercuri, să amâne pentru data de 7 februarie, pronunţarea pe Legea conversiei creditelor din franci elveţieni în lei la cursul istoric, preşedintele CCR Valer Dorneanu, argumentând că este nevoie de "examinarea mai adâncă a problematicii".

3739 afișări
Imaginea articolului CCR amână, din nou, pronunţarea pe Legea conversiei creditelor în franci elveţieni

CCR amână, din nou, pronunţarea pe Legea conversiei creditelor în franci elveţieni (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

Este a doua amânare a pronunţării unei decizii pe această speţă, prima fiind în luna noiembrie 2016.

"Am amânat-o pentru acea formulă magică, pentru examinarea mai adâncă a problematicii şi pentru a da o decizie care să fie şi în consonanţă - nu în sensul soluţiei finale a admiterii sau respingerii - cu analiza pe care am făcut-o acolo cu privire la retroactivitate, cu privire la impreviziune - dacă se aplică şi aici sau nu", a precizat, miercuri, preşedintel Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu.

El a precizat că nu au fost solicitate alte decizii sau documente.

"N-am mai cerut nimic, doar simţim nevoia unei aprofundări a motivelor pentru care vom da o soluţie sau alta", a spus Dorneanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici