Cercetătorii şi serviciile de cercetare nu vor mai plăti impozit pe venit, de la 1 august

Cercetătorii şi serviciile de cercetare-dezvoltare nu vor mai plăti impozit pe venit, a afirmat premierul Dacian Cioloş, care a justificat decizia luată de Guvern prin nevoia de stimulare a activităţii inovative şi a interesului tinerilor de a se forma şi lucra în cercetare-dezvoltare.

4957 afișări
Imaginea articolului Cercetătorii şi serviciile de cercetare nu vor mai plăti impozit pe venit, de la 1 august

Cercetătorii şi serviciile de cercetare nu vor mai plăti impozit pe venit, de la 1 august

Premierul a anunţat, marţi, înaintea şedinţei în care s-a discutat actul normativ, că acordarea unor facilităţi fiscale cercetătorilor nu afectează în mod "semnificativ" bugetul de stat, dar poate stimula activitatea inovativă.

"În cifre absolute, în România se cheltuieşte pentru cercetare-dezvoltare, pe cap de locuitor, aproape de douăzeci de ori mai puţin decât media europeană. Pe de altă parte, vedem din ce în ce mai mult în diferite sectoare economice că mâna de lucru relativ ieftină pe care România a putut să o ofere în timp, observăm că din ce în ce mai mult sunt solicitaţi ingineri, specialişti, cercetători care vin să aducă valoare adăugată investiţiilor", a explicat premierul.

Potrivit actului normativ, scutirea de la plata impozitului pe profit se va aplica de la 1 august.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici