Ciamba: A fost o onoare să conduc echipa care a gestionat prima Preşedinţie română a Consiliului UE

Fostul ministru delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, cel care şi-a predat marţi atribuţiile de la conducerea ministerului, a declarat că a fost o onoare să gestioneze prima Preşedinţie română a Consiliului UE.

154 afișări
Imaginea articolului Ciamba: A fost o onoare să conduc echipa care a gestionat prima Preşedinţie română a Consiliului UE

Ciamba: A fost o onoare să conduc echipa care a gestionat prima Preşedinţie română a Consiliului UE

Mandatul meu în calitate de ministru delegat pentru afaceri europene tocmai s-a încheiat, la un an de când am preluat această funcţie. Ultimele 12 luni au fost cele mai intense şi, totodată, pline de satisfacţii pe plan profesional, din întreaga mea carieră de trei decenii din cadrul Ministerului Afacerilor Externe. O bună parte a mandatului meu a fost reprezentată de gestionarea unui moment istoric – prima Preşedinţie română a Consiliului UE – un examen de maturitate, în timpul căruia ţara noastră a devenit membru cu drepturi depline al Uniunii Europene.

Prin urmare, profit de finalul acestui capitol care a încununat cariera mea de diplomat să le mulţumesc colegilor din Ministerul Afacerilor Externe pentru eforturile depuse, pentru sacrificiile pe plan personal – pe care mulţi dintre ei le-au făcut, punând în prim-plan interesele ţării, ale cetăţenilor români şi, timp de şase luni, ale celor europeni.

A fost o plăcere şi o onoare să conduc echipa care a gestionat prima Preşedinţie română a Consiliului UE, atât de la Bucureşti, prin Centrala MAE şi prin ministerele de linie, cât şi de la Bruxelles, prin Reprezentanţa Permanentă a României pe lângă UE”, se arată într-un comunicat de presă al ministrului delegat pentru afaceri europene, George Ciamba.

Fostul ministru a precizat că România rămâne profund ataşată proiectului european.

„Efortul MAE a depăşit graniţele acestor capitale, cuprinzând toate Misiunile diplomatice ale României care, prin evenimentele organizate şi prin activităţile desfăşurate în special anul acesta, au avut un rol crucial pentru promovarea Preşedinţiei şi, implicit, pentru creşterea vizibilităţii României în străinătate.

Această familie extinsă, din care sunt fericit că am avut ocazia să fac parte, şi-a ghidat acţiunile în cheia motto-ului Preşedinţiei române a Consiliului UE: coeziunea. Împreună, am dovedit că putem depăşi obstacole, că putem găsi soluţii creative la probleme care par insurmontabile, că suntem deschişi, flexibili, buni negociatori, muncitori, dedicaţi şi devotaţi valorilor europene. Astfel, am reuşit să convingem că, indiferent de percepţii, România este profund ataşată proiectului european. Atât în perioada în care am prezidat Consiliul Afaceri Generale, cât şi în cea în care am participat ca membru la reuniunile acestuia, am acţionat ca un honest broker care a ascultat toate părerile, care a încercat să aducă un consens şi să negocieze în interesul comun al Uniunii. Sper ca acest capital să fie valorificat inclusiv în relaţiile bilaterale cu statele membre UE.”, potrivit sursei citate.

George Ciamba a mulţumit echipei de la minister pentru perioada grea a mandatului pentru Preşedinţia română a CUE.

„ În cele din urmă, rămân pe deplin recunoscător colegilor pentru că mi-au fost aproape, în ciuda distanţelor, şi pentru că am reuşit, împreună, ceea ce nu am fi putut face nicicând separat. În cele din urmă, rămân pe deplin recunoscător colegilor pentru că mi-au fost aproape, în ciuda distanţelor, şi pentru că am reuşit, împreună, ceea ce nu am fi putut face nicicând separa.”, a conchis ministrul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici