Cine e de vină pentru nota mică la ratingul de ţară? Dancă: Riscul de ţară al României rămâne PSD

  • Liberalii susţin că Guvernul Orban a salvat ratingul de ţară.
  • Ei aruncă vina pe social-democraţi pentru previziunile negative asupra economiei.
  • Agenţia de rating Standard & Poor's a menţinut ratingul de ţară al României, iar previziunea este că economia va scădea cu 5,5% în 2020.
1771 afișări
Imaginea articolului Cine e de vină pentru nota mică la ratingul de ţară? Dancă: Riscul de ţară al României rămâne PSD

Cine e de vină pentru nota mică la ratingul de ţară? Dancă: Riscul de ţară al României rămâne PSD

PSD găseşte Guvernul PNL vinovat pentru previziunile negative ale agenţiei Standard & Poor's asupra ratingului de ţară, iar liberalii aruncă vina pe fosta guvernare social-democrată. Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, afirmă că Guvernul a salvat acest rating, dar social-democraţii „bagă România în faliment”.

„Guvernul Orban a salvat ratingul de ţară in timp ce PSD vrea să bage Romania în faliment. Ca urmare a măsurilor luate rapid de Guvernul Orban pentru a contracara efectele economice negative provocate de pandemia Covid şi pentru modul responsabil de gestionare a finanţelor publice, România rămâne o ţară recomandată pentru investiţii de agenţiile internaţionale de rating”, a scris Ionel Dancă, şeful Cancelariei premierului, pe Facebook.

Dancă acuză că „riscul de ţară al României rămâne PSD” care vrea să bage România în faliment prin măsuri populiste adoptate în Parlament, în timp ce guvernarea PNL a salvat ţara din criza sanitară şi a câştigat încrederea românilor şi a investitorilor.

Agenţia de rating Standard & Poor's a menţinut ratingul de ţară al României. Decizia reprezintă un vot de încredere pentru investitorii care se uită la Româna ca destinaţie de investiţie. Analiştii S&P cred că economia va scădea cu 5,5% în 2020.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici