Ciolacu face „un ultim apel” la colegii de coaliţie: „România să aibă un cadru fiscal modern si european”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a făcut, marţi, „un ultim apel” către colegii din Coaliţie, înainte de reuniunea de miercuri, „să înţeleagă necesitatea ca România să aibă un cadru fiscal modern si european”.

225 afișări
Imaginea articolului Ciolacu face „un ultim apel” la colegii de coaliţie: „România să aibă un cadru fiscal modern si european”

„Fac un ultim apel către colegii mei din Coaliţie, înainte de reuniunea de mâine, să înţeleagă necesitatea ca România să aibă un cadru fiscal modern si european. Nu putem continua cu un sistem învechit şi nedrept, care produce dezechilibre economice şi inechitate socială. Este un non-sens să aşteptăm un progres general pentru români cu un sistem regresiv, în care cine câştigă mai mult plăteşte procentual mai puţin! Oricât de tare ar deranja acest lucru, pensiile speciale care ne costă peste 2 miliarde de euro anual, trebuie supraimpozitate. Totodată, trebuie taxate corect averile celor care trăiesc în lux. Statul are datoria de a-i ajuta, mai ales în această perioadă grea, atât pe angajaţii aflaţi în zona salariului minim pe economie, cât şi pe pensionarii cu cele mai mici venituri. A ne face că nu vedem această realitate înseamnă a pune un simplu bandaj pe o rană atunci exact când pacientul are nevoie de medicamente mai puternice”, scrie pe Facebook Marcel Ciolacu.

El afirmă că PSD nu vrea noi taxe pentru mediul de afaceri.

„Nu vrem noi taxe care să împovăreze mediul de afaceri, ci vrem o reaşezare a sarcinii fiscale astfel încât toţi românii care câştigă cinstit din munca lor să simtă că sistemul fiscal este la fel de corect ca şi ei. Momentan, nu avem aşa ceva! De aceea, PSD nu se va opri până când nu vom realiza un sistem comparabil cu cele mai dezvoltate economii din Europa. Şi mai este un subiect care trebuie lămurit în Coaliţie. Este nevoie de un plan urgent pentru siguranţa energetică a ţării în perioada următoare. Susţinem protejarea mediului, ne respectăm angajamentele pe termen lung, dar prioritatea momentului este să-i protejăm pe români! Iar, în clipa de faţă, adevărul crud este că nu există o strategie energetică care să răspundă urgenţelor actuale”, conchide social-democratul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ciolacu,
pnl,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici