Constantinescu: Conducerea PSD justifică eşecul la prezidenţiale prin baroni. Să-şi asume răspunderea

Preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a declarat, joi, că teoria centrului imaculat, lansată în 2003 de Adrian Năstase, a fost reluată acum de conducerea PSD pentru a justifica eşecul la prezidenţiale, el arătând că greşelile din alegeri au aparţinut conducerii centrale, nu "baronilor".

322 afișări
Imaginea articolului Constantinescu: Conducerea PSD justifică eşecul la prezidenţiale prin baroni. Să-şi asume răspunderea

Constantinescu: Conducerea PSD justifică eşecul la prezidenţiale prin baroni. Să-şi asume răspunderea (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

„Acestă teorie a centrului imaculat, adică a Bucureştiului alb ca zăpada şi a provinciei neagră ca cenuşa, nu e nouă. E de pe vremea domnului AAdrian Năstase Atunci s-a aruncat în presă că provincia este murdară şi Bucureştiul este alb ca zăpada”, a spus NNicușor Constantinescu

„Acum a fost reluată în încercarea de a se justifica greşelile din această campanie electorală prezidenţială, greşeli care nu au aparţinut organizaţiilor judeţene, nici preşedinţilor de CJ, nici primarilor de muncipiu, ci conducerii centrale, care a avut nişte sfetnici foarte buni, gen SSebastian Ghiță care au dus partidul să piardă”, a adăugat el.

Constantinescu a spus că presa a preluat teoria aceasta fără a intra în profunzimea lucrurilor.

„Asta este o teorie pe care, din păcate, dumneavostră, fără să intraţi în profunzimea lucrurilor, aţi preluat-o. (...) Este fals, pentru că 90% din banii României sunt la Bucureşti, la Guvern şi la instituţiile publice. Baronii ăştia de care tot vorbiţi şi care sperie pe toată lumea sunt doar nişte chestiuni prin care încearcă să arunce un eşec naţional al alegerilor prezidenţiale pe organizaţiile din teritoriu”, a spus Nicuşor Constantinescu.

El a spus că această neasumare a răspunderii de către conducerea centrală a PSD este o problemă care va fi discutată în CExN.

Pe de altă parte, a arătat că primari şi preşedinţi de CJ PSD nu ar fi luptat pentru Victor Ponta în campania pentru prezidenţiale întrucât acesta a lăsat să fie arestaţi şi închişi şi în incompatibilitate fără să intervină legal în favoarea lor.

„Vă pun o întrebare: un comandat care lasă ca generalii lui să fie hăcuiţi, hărtuiţi, închişi, arestaţi, mai poate spera la o victorie în alegerile şi în bătălia prezidenţială? Vă spun că nu, în toată istoria”, a spus Constantinescu.

El a arătat că i-a sesizat personal pe ministrul Justiţiei şi pe premierul Victor Ponta, cărora le-a transmis că Parchetul DNA face abuzuri împotriva sa, de nenumărate ori, cu documente, iar „domnul ministru al Justiţiei şi domnul prim-ministru nu au făcut nimic, din punct de vedere al obligaţiilor legale pe care le aveau”.

Nicuşor Constantinescu a spus că Ponta a făcut o mare greşeală considerând că poate câştiga alegerile de la „centru”.

„Eu cred că Ponta, colegul meu de partid, pe care l-am sprijinit cu organizaţia mea şi în 2010 împotriva domnului Geoană să ajungă preşedintele partidului, a făcut o mare greşeală considerând că va putea câştiga numai de la Bucureşti aceste alegeri prezidenţiale”, a spus Constantinescu.

„S-a demonstrat, fără să ai teritoriul, fără să ai primarii lângă tine - şi sunt câteva mii în PSD - fără să ai preşedinţii de CJ PSD - care au câştigat de atâţia ani de zile alegerile - fără o armată nu poţi să câştigi o bătălie. Nu o poţi câştiga numai pe laptop sau pe facebook, trebuie să o câştigi cu oamenii, în teren”, a adăugat preşedintele CJ Constanţa.

El a spus că primarii PSD, care sunt în continuare incompatibili, nu au luptat pentru Ponta în alegeri pentru că premierului nu s-a implicat în rezolvarea situaţiei incompatibililor.

„Dumneavoastră, dacă sunteţi primar, sunt alegeri prezidenţiale şi ştiţi că la anul nu veţi mai putea candida, vă bateţi pentru preşedintele partidului vreodată? Nu, vă spun eu că nu. În ceea ce priveşte descentralizarea, regionalizarea, nu s-a făcut nimic. Atunci cum să iasă aceasă oaste PSD la bătaie? Vă întreb eu”, a spus Constantinescu.

El a arătat că CExN al PSD de la Sinaia trebuie să facă o analiză a acestei situaţii să să stabilească vinovăţii şi responsabilităţi.

„CExN trebuie să facă o discuţie sinceră, cine a greşit, cum, să ne asumăm responsabilităţile, să demonstrăm solidaritate de la Bucureşti spre provincie, dar şi invers, să realizăm şi să recunoaştem cine e vinovat şi să mergem mai departe pentru că eu chiar cred că România trebuie să aibă stabilitate până în 2016”, a mai spus Nicuşor Constantinescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici