Filme celebre, evocate la Congresul USR: „Dacă vei lua pastila albastră vei vedea realitatea aşa cum e”/ Barna: „Suntem Game of Thrones ca viziune, dar ca energie suntem Star Trek-ul României”

Dan Barna a evocat, sâmbătă la Congresul USR, scena din filmul „Matrix” în care personajul principal avea de ales între a lua pastila roşie sau albastră. Liderul partidului a spus că, prin intrarea în politică, a ales să ia pastila albastră care îi arată realitatea aşa cum este ea.

701 afișări
Imaginea articolului Filme celebre, evocate la Congresul USR: „Dacă vei lua pastila albastră vei vedea realitatea aşa cum e”/ Barna: „Suntem Game of Thrones ca viziune, dar ca energie suntem Star Trek-ul României”

Barna evocă scene din Matrix la Congres:Dacă vei lua pastila albastră vei vedea realitatea aşa cum e

„Povestea noastră este de fapt exact povestea acelor oameni care au ieşit în stradă şi au rămas acolo să protesteze împotriva abuzurilor şi să înfrunte gazele lacrimogene şi bastoanele jandarmilor atunci pe 10 august. De fapt şi închei această parte povestea noastră este povestea tuturor românilor care au ales să nu mai stea deoparte. Despre asta este USR”, a afirmat Dan Barna, sâmbătă la Congresul în care USR îşi alege prezidenţiabilul.

El a povestit şi cum a decis să intre în politică, în perioada guvernării tehnocrate, când Executivul era condus de Dacian Cioloş.

„Povestea mea a început tot acum trei ani. O ştiţi. Eram la socrii de Paşte. A sunat telefonul. Era Dacian Cioloş care m-a întrebat dacă vreau să mă alătur echipei de la Ministerul Fondurilor Europene. Am zis «da» şi vă mărturisesc că îmi este foarte greu, şi am din când în când acest moment, să mă gândesc că de fapt între acel «da» entuziast, optimist, vag năuc şi acest discurs acum în faţa voastră au trecut doar trei ani. Şi nu am făcut niciodată politică înainte de USR. Eram interesat de politică ca oricare om care vede şi ştiri politice la televizor, între un meci de fotbal şi un film bun sau o partidă de tenis. Şi eram antreprenor. Construisem şi conduceam una dintre firmele importante în domeniul fondurilor europene din România şi aveam ceea ce se puntea numi o viaţă confortabilă. Aceasta era viaţa mea până acum trei ani”, a explicat Barna.

Liderul USR a făcut referiri la filmul „Matrix”, precizând că după ce a fost în guvernul tehnocrat nu a mai putut reveni la viaţa sa obişnuită, cea de antreprenor.

„După jumătate de an în acest guvern tehnocrat mi-am dat seama că nu mă mai pot întoarce la viaţa mea dinainte. Cred că ştiţi cu toţii secvenţa aceea din Matrix, în care în partea aceea de început Neo primeşte două pastile, una roşie şi una albastră, şi i se spune «dacă iei pastila roşie te vei întoarce la viaţa ta obişnuită şi vei vedea lucrurile aşa cum le vedeai dintotdeauna. Dacă vei lua pastila albastră vei vedea realitatea aşa cum este ea». La fel a fost şi pentru mine. Am acceptat acea provocare şi am intrat în USR. În 2016 am devenit deputat de Sibiu în Camera Deputaţilor, iar în 2017 voi m-aţi ales preşedintele partidului. De atunci şi până astăzi am crescut”, a conchis Dan Barna.

Câteva sute de delegaţi ai USR s-au reunit, sâmbătă, pentru a alege candidatul partidului la prezidenţiale.

În competiţie sunt înscrişi liderul USR Dan Barna, senatorul Mihai Goţiu, Dumitru Stanca şi Dragoş Dinulescu. În aceeaşi zi se întruneşte şi Consiliul Naţional al PLUS.

Dan Barna: Suntem Game of Thrones ca viziune, dar ca energie suntem Star Trek-ul României

Dan Barna a declarat, sâmbătă, că Alianţa USR-PLUS are o şansă reală să dea preşedintele României. El le-a spus colegilor prezenţi la Congres că USR este „Games of Thrones ca viziune”, dar ca energie este „Star Trek-ul României”.

„După toate lucrurile pe care am reuşit să le facem împreună în ultimii 3 ani, sunt sigur că avem o şansă reală ca USR PLUS să dea Preşedintele. Şi ştiu că aveţi curajul să intrăm în această competiţie. Ştiu că avem voinţa să mergem până la capăt pe acest drum. Suntem Games of Thrones ca viziune, dar ca energie suntem Star Trek-ul României. Vă cer doar să aveţi încredere în mine că vă pot reprezenta cu succes şi în calitate de candidat la Preşedinţia României, a afirmat Dan Barna, la Congresul de sâmbătă în care USR ale candidatul la prezidenţiale.

Taguri:
barna,
matrix,
congres

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici