Video DECLARAŢIA ZILEI: Robert Turcescu: Este un abuz că PMP nu primeşte un loc în Comisia SRI!/ Tăriceanu: Jos mascarada!

Deputatul PMP Robert Turcescu a declarat luni că este „un abuz” faptul că PMP nu primeşte nici un loc în Comisia pentru controlul activităţii SRI, în replică, preşedintele de şedinţă, Călin Popescu Tăriceanu, îndemnându-l să citească legislaţia.

1047 afișări

”Propunerea pe care o fac de la această tribună este să citim împreună articolul 64, alineatul 5 din Constituţia României (…) Păi, eu astăzi văd că avem în configuraţia politică şi USR şi ALDE şi PSD şi UDMR, dar şi PMP. Faptul că PMP prin jocul desfăşurat în acestă dimineaţă nu primeşte niciun loc în comisia SRI, nici SIE considerăm că este un abuz. Considerăm că într-un Parlament în care deunăzi se vorbea cu voce tare despre restabilirea rolului Parlamentului, despre nevoia mai ales într-un astfel de context de a avea un adevărat control parlamentar asupra serviciilor de informaţii ceea ce se întâmplă astăzi este un abuz”, a spus Robert Turcescu în plen.

El a afirmat că PMP va părăsi sala de plen.

„Prin urmare Grupul parlamentar al PMP va refuza să participe la o astfel de mascaradă, la un astfel de abuz. Ne retragem de la această şedinţă de plen”, a anunţat Turcescu.

În replică, preşedintele de şedinţă, Călin Popescu Tăriceanu, l-a îndemnat pe Turcescu să citească legislaţia.

„Jos mascarada, jos abuzul!. Luaţi Hotărârea 30 din 23.06.1993 şi veţi vedea cum funcţionează alegerea Comsiei de supraveghere a SRI”, a spus Tăriceanu, după ce Robert Turcescu şi-a încheiat intervenţia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici