Deputatul PSD Dumitru Chiriţă, propus pentru şefia ANRE/ Virgil Popescu: PNL se va opune

Candidatura deputatului PSD Dumitru Chiriţă pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie a fost validată, luni, în comisiile parlamentare de industrii, a declarat, vicepreşedintele Comisiei de industrii a Camerei Deputaţilor, Virgil Popescu (PNL).

471 afișări
Imaginea articolului Deputatul PSD Dumitru Chiriţă, propus pentru şefia ANRE/ Virgil Popescu: PNL se va opune

Deputatul PSD Dumitru Chiriţă, propus pentru şefia ANRE/ Virgil Popescu: PNL se va opune

“Astăzi au avut loc audierile celor care şi-au depus candidaturile pentru Comitetul de Reglementare al ANRE. În urma votului majorităţii PSD-ALDE şi UDMR au fost aleşi Dumitru Chiriţă – preşedinte, Zoltan Nagy-Bege – vicepreşedinte – era în funcţie (...), Cornelia Sulger - membru în Comitetul de reglementare al ANRE şi, pentru mine o surpriză complet neplăcută, Gabriel Gheorghe- preşedintele Consiliului de Administraţie la Romgaz”, a declarat, pentru Mediafax, deputatul PNL Virgil Popescu, membru al Comisiei de industrii şi servicii din Camera Deputaţilor.

Virgil Popescu a afirmat că Gabriel Gheorghe nu a ştiut care este tariful de înmagazinare a gazelor încasat de Romgaz. “A fost stupefiant. A răspuns 720 de lei pe MWh, în condiţiile în care acest preţ este de 21 de lei pe MWh”, a relatat Popescu.

Propunerile validate în comisii vor fi supuse votului plenului reunit, care ar urma să aibă loc miercuri. “Sunt Birouri Permanente reunite miercuri şi există posibilitatea, ca în aceeaşi zi, la ora 11:00, să fie convocat un plen reunit”, a spus liberalul.

“Evident că vom vota împotrivă. Este o politizare evident”, a spus Virgil Popescu, referindus-se la poziţia PNL, pe care deputatul o motivează prin faptul că şi Gabriel Gheorghe este membru de partid, anume al ALDE.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici