Discuţii despre un Congres extraordinar al PSD, după alegeri. Unii vor suspendarea lui Fifor/ Susţinere pentru Dăncilă - surse

La întâlnirea social-democraţilor, vineri la Parlament, sunt discuţii despre un Congres extraordinar, după prezidenţiale, pentru schimbarea conducerii PSD, au declarat surse participante la întâlnire, pentru MEDIAFAX. Unii vor suspendarea lui Mihai Fifor din funcţia de secretar general.

954 afișări
Imaginea articolului Discuţii despre un Congres extraordinar al PSD, după alegeri. Unii vor suspendarea lui Fifor/ Susţinere pentru Dăncilă - surse

Discuţii despre un Congres extraordinar al PSD, după alegeri. Unii vor suspendarea lui Fifor - surse

Înlăturarea lui Mihai Fifor este dorită de unii social-democraţi, după ce a fost adoptat moţiunea de cenzură, joi, în Parlament, însă aceştia trebuie să se lămurească dacă poate fi realizată acţiunea conform statutului, au precizat sursele citate.

Întâlnirea de la Parlament din biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor a început de dimineaţă şi este în desfăşurare.

La întrevedere participă mai mulţi membrii ai PSD, printre care Florin Iordache, Olguţa Vasilescu, Gabriela Firea, Paul Stănescu, Marcel Ciolacu, precum şi lideri ai organizaţiilor judeţene.

 

Susţinerea pentru Dăncilă la prezidenţiale, printre deciziile convenite în biroul lui Ciolacu-surse

La întâlnirea din biroul lui Marcel Ciolacu s-a decis, potrivit unor surse din interiorul PSD, ca în CEx să se stabilească susţinerea Vioricăi Dăncilă la prezidenţiale,excluderea parlamentarilor PSD care au votat moţiunea şi respingerea unei alianţe cu Pro România.

”Am discutat mai multe aspecte care ţin de organizarea internă. În primul rând am decis ca poziţia noastră în şedinţa CEx să fie de susţinere a Vioricăi Dăncilă, în continuare, pentru prezidenţiale, pentru că, oricum, nu mai putem schimba candidatul. În al doilea rând, vom vota pentru excluderea colegilor care au votat moţiunea”, au declarat pentru MEDIAFAX surse participante la întâlnirea unor lideri social-democraţi, care a avut loc în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

Potrivit surselor citate, cei prezenţi la întâlnire au exclus posibilitatea încheierii unei alianţe cu formaţiunea condusă de Victor Ponta, ProRomânia.

”Desigur, am mai hotărât să regângim strategia de campanie şi să mai <umblăm> la strategia de campanie”, au mai precisat sursele social-democrate.

 

Victor Ponta a avut o întâlnire, joi seară, cu Marcel Ciolacu, Paul Stănescu şi Sorin Grideanu, în contextul căderii Guvernului Dăncilă, principalul subiect de discuţie fiind posibila preluare a PSD de către Ponta, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX.

Este prima întrevedere restrânsă, după retragerea încrederii Guvernului Dăncilă, prin adoptarea moţiunii de cenzură, joi, în Parlament.

Potrivit surselor citate, tema centrală abordată de cei patru a fost preluarea PSD de către Victor Ponta, acesta fiind un scenariu vehiculat în ultima perioadă în unele medii.

Moţiunea de cenzură prin care i-a fost retrasă încrederea Guvernului Dăncilă a fost adoptat, joi, în plenul reunit, cu 248 de voturi "pentru", fiind retras astfel votul de încredere al Parlamentului pentru Guvern.

CEx al PSD va avea loc, vineri, la ora 18.30.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici