Dragnea: Dacă nimeni nu mai susţine ordonanţa de majorare a salariilor demnitarilor, o respingem în Parlament

Preşedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a declarat, joi, că va propune în Parlament respingerea ordonanţei privind majorarea salariilor demnitarilor, dacă cei care beneficiază "tot o plimbă de la unul la altul şi nu o susţine nimeni",referindu-se la faptul că unii au anunţat că îşi donează banii.

1021 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Dacă nimeni nu mai susţine ordonanţa de majorare a salariilor demnitarilor, o respingem în Parlament

Dragnea: Dacă nimeni nu mai susţine ordonanţa de majorare a salariilor, o respingem în Parlament (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"Am urmărit cu atenţie ultimele atitudini, luări de poziţie exprimări cu privire la această ordonanţă care cuprinde mărirea salariilor demnitarilor. Am văzut şi un consilier sau fost consilier,care spunea că Guvernul ar vrea să o retragă, dar nu este lăsat de partid. De asemenea, constat că nu o prea o mai susţine nimeni din cei care au promovat-o şi adoptat-o. Dacă tot o plimbă de la unul la altul şi nu şi-o asumă nimeni atunci o rezolvăm în Parlament şi în Parlament o să propunem respingerea ei ca să închidem acest subiect pentru că deja, dacă niciun beneficiar nu vrea să o folosească, nu are rost să o mai ţinem", a afirmat Dragnea, la o conferinţă de presă.

El a răspuns astfel la faptul că sunt unii demnitari care au anunţat că-şi donează banii majoraţi. Întrebat dacă este o decizie privind respingerea ordnanţei, Dragnea a spus: "Este o constatare. De câte ori am luat o decizie am argumentat-o şi am susţinut-o până la capăt. Nu-mi place această situaţie, dacă nimeni nu o mai susţine, nu îi mai chinuim , o respingem în Parlament".

Premierul Victor Ponta a scris miercuri, pe Facebook, că din 1 august donează diferenţa de salariu primită prin "faimoasa ordonanţă" echipei de baschet a Clubului Steaua, care anul acesta joacă din nou, după mulţi ani, într-o competiţie europeană.

"Nu m-am răzgândit, cred în continuare că este corect că demnitarii din România (Preşedinte, preşedinţii Parlamentului, miniştrii etc.) trebuie să aibă un salariu decent, cel puţin egal cu alţi funcţionari din subordine şi relativ asemănător cu ceea ce se întâmplă în Europa. Dar la fel de corect este ca această mărire de salariu să fie făcută în acelaşi timp cu salariile celorlalţi angajaţi din sectorul public. Aşa că pot să mai aştept până vom adopta noua Lege a Salarizării! În consecinţă, am luat decizia personală ca începând cu data de 1 August să donez diferenţa de salariu primită prin «faimoasa ordonanţă» către echipa de baschet a Clubului Steaua (care, anul acesta, joacă dupa mulţi ani din nou într-o competiţie europeană). Aşa am sufletul împăcat şi fac şi un gest simbolic de sprijin pentru echipa şi sportul pe care le iubesc atât de mult de peste 30 de ani!", a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici